20. jul 2017.20. jul 2017.
ROSENFIRE NAJBOLjI MEĐU NAJBOLjIMA
POBEDNIK SRPSKOG DERBIJA KONj ŠABAČKE ŠTALE

ROSENFIRE NAJBOLjI MEĐU NAJBOLjIMA

“Postoje bolji i lošiji konji. Pobeđuju bolji” - istakao je italijanski džokej Salvatore Sulas. “Ovo je veliki uspeh ne samo za našu štalu nego i za Šabac” – rekao je trener osvajača Derbija Duško Pajić. “Derbi trče najbolji trogodci i ono grlo koje se okiti lovorovim vencem znači da je superiorno u odnosu na ostale, kao sportista kada pobedi na Olimpijadi” - istakao je Vlasnik Rosenfirea Jovan Ostojić
Šabačko grlo, Rosenfire, pobednik je najpoznatije galopske trke kod nas Srpskog konjičkog derbija, održanog u nedelju na Carevoj ćupriji u Beogradu. Konj engleskog odgoja, u Šabac je iz Italije stigao pre nešto manje od mesec dana i ovo mu je drugi veliki uspeh ostvaren za srpsko-italijansku Skuderiju Ivo Džima u vlasništvu Jovana Ostojića. Za osvajanje Derbija ogromne zasluge pripadaju treneru Dušku Pajiću i džokeju, italijanskom internacionalcu, Salvatoreu Sulasu. Derbi trogodaca smatra se trkom života svakog galopera, jer konj ima pravo da je trči samo jednom. Sa engleskom tradicijom dugom skoro tri veka, u Srbiji je istrčan 95. put.
-Imao sam savršeno grlo, ali i mali strah od hipodroma na kom on nije trčao. Malo su me plašile tri krivine u samoj trci. Međutim, imao sam grlo bolje od drugih i rezultat je došao. Na samom početku trke „parkirao“ sam se iza Perovića, kog sam smatrao za glavnog favorita. Bio sam veoma opušten. Gledao sam kako drugi odlaze i krenuo sam poslednjih 1.000 metara. Postoje bolji i lošiji konji. Pobeđuju bolji, istakao je italijanski džokej Salvatore Sulas.
Konj je kupljen u Italiji, u Milanu, 28. juna, na dan trke u kojoj je trijumfovao. Planirano je da pre Srpskog derbija istrči i Mađarski, ali do toga nije došlo zbog proceduralnih problema.
-Rosenfirea smo početkom jula doveli u Šabac. Uspeli smo da ga odmorimo, osvežimo i pripremimo za pobedu u Srpskom derbiju. Ovo je veliki uspeh ne samo za našu štalu nego i za Šabac. Konj je jako kvalitetan i verujemo da će do kraja godine ostvariti još dobrih rezultata u Srbiji, rekao je trener osvajača Derbija Duško Pajić.
Konkurencija je bila veoma jaka. Soko Trlić, Džej Lo, Taurus, samo su neka od imena koja je za sobom ostavio Rosenfire.
-Derbi trče najbolji trogodci i ono grlo koje se okiti lovorovim vencem znači da je superiorno u odnosu na ostala, kao sportista kada pobedi na Olimpijadi. Skuderia Ivo Džima je ovde dosta uspešno prisutna dugo godina. Promena trenera donela je mnogo toga dobrog. Na prvom mestu razvilo se jedno veliko prijateljstvo, a onda i rezultati dolaze sami po sebi, istakao je Vlasnik Rosenfirea Jovan Ostojić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa