20. jul 2017.20. jul 2017.
Svetla budućnost
VATERPOLO

Svetla budućnost

Mladi šabački vaterpolisti rođeni 2006. godine “probili su led” u novoj eri šabačkog vaterpola izborivši plasman na završni turnir Prvenstva Srbije u svom uzrastu. Cilj kluba stvaranje svih uzrasnih kategorija spremnih za borbu na završnim državnim prvenstvima
Devedesetih godina prošlog veka VK “Šabac” jedini je, uz “Partizan” i “Jadran” u SRJ imao sve mlađe kategorije, svih uzrasta od 10 do 18 godina. Želja rukovodstva je da i u narednom periodu klub dođe do tog nivoa i baze za prvi tim. Pre dve godine, dečaci rođeni 2006. godine tek su učili da plivaju na bazenu, a već sada su stigli do državne završnice kao vaterpolisti, pokazavši mnogo pred svojim navijačima.
- Vrlo sam zadovoljan njihovim napretkom. Do sada su igrali sa starijim godištima i tek sada sam stekao pravi uvid koliko mogu protiv vršnjaka. Stigli smo do finala, pobedili Spartak, nosili se sa Vojvodinom i vicešampionom Zemunom. Nadam se da tek slede uspesi i u drugim kategorijama. Hteo bih da pomenem da smo u ovom godištu imali čak dve ekipe. Trener Miroslav Petrović vodio je VK “Šabac 2” dečake kojima je ova godina donela bukvalno prve zvanične utakmice. Oni su, iako najneiskusniji, jednom pobedili i jednom bili nadomak trijumfa u 4 utakmice polufinalnog turnira – naglasio je trener pete ekipe Srbije za uzrast do 12 godina Dragan Čelovski.
U konkurenciji osam ekipa, Partizan je dominantno slavio savladavši u finalu Zemun. Vojvodina je osvojila treće mesto.
- Treneri odlično rade sa decom, naš vaterpolo ima budućnost. Takmičenja u Šapcu su uvek sjajno organizovana i VSS rado ukazuje poverenje gradu i klubu, uveren da će sve proteći perfektno – ističe Darko Vasović, član stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa