27. jul 2017.27. jul 2017.
Obeležen Boj na Dublju

Obeležen Boj na Dublju

Prvi dan manifestacije „Boj na Dublju“ obeležen je svečanim defileom folklornih ansambala, nakon čega je usledilo hajdučko nadmetanje – izbor mladog Vojvode Dubljanskog. Osam takmičara, uzrasta do petnaest godina, nadmetalo se u šest disciplina: skok u dalj i vis, brvno, nadvlačenje klipka, a od ove godine i bacanje kamena s ramena i penjanje uz konopac.
„Ja sam bio najbolji u pet od šest disciplina, uz postavljena dva rekorda - u skoku u dalj i skoku u vis. Zadovoljan sam takmičenjem, koje je ove godine bilo bolje nego prethodnih godina, uz jaču konkurenciju. Žao mi je što se više ne mogu takmičiti za ovu titulu, ali od sledeće godine probaću na takmičenju seniora“, rekao je takmičar Vladimir Kovačević.
Početak manifestacije posvećen je deci i završen je nastupom dečjih folklornih ansambala Kulturno-umetničkog društva „Bisernica“ iz Dublja, a predstavili su se i gosti, Pripremna grupa FA „Đido“ iz Bogatića, kao i kulturno-umetnička društva „Banija“ iz Majura, „Jelica“ iz Crne Bare, „Milić od Mačve“ iz Belotića, „Frula“ iz Petlovače, „Mačvanski dukati“ iz Ravnja, „Janko Veselinović“ iz Salaša Crnobarskog, „Frula“ iz Lipničkog Šora i „Salaš Crnobarski“ iz Salaša Crnobarskog. Uz njih su nastupile i solistkinje folklornog ansambla „Đido“ Ana Ković i Mina Đukić.
Na centralnoj svečanosti, u sredu 26. jula, služila se Sveta liturgija i parastos izginulim ratnicima Boja na Dublju. Nakon polaganja venaca program je nastavljen hajdučkim nadmetanjem u izboru za Vojvodu Dubljanskog. Kao i svake godine na kraju večeri je upriličen prigodan kulturno-umetnički program.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa