27. jul 2017.27. jul 2017.
RECEPCIONERKA GOLEMA NEVOLjA
NA PUTU ZA MONGOLIJU 6

RECEPCIONERKA GOLEMA NEVOLjA

Tim „Moto Mongolia 2017“ ostvario je svoj cilj. Nikola Kacin, Dejan Isaković i Steva Ivanović u džipu uspešno su stigli u Ulan Bator, glavni grad Mongolije. Posle nekoliko dana provedenih tamo vraćaju se kući. Za čitaoce “Glasa Podrinja” i u ovom broju piše Nikola Kacin
čitaoce “Glasa Podrinja” i u ovom broju piše Nikola Kacin
Naše putovanje se približilo kraju. Steva je prinuđen da popravlja prikolicu u Novosibirsku. Ležaj u levom točku se raspao. Za pola sata našao sam da kupim nov ležaj i Stevi je trebalo 15 minuta da ga zameni.
Od mongolske granice do Moskve smo putovali 11 dana. Kiša i šuma svaki dan. Vreme je da u glavnom gradu Rusije uradimo redovne servise na motociklima. Od 10 sati ujutru do 8 uveče naši prijatelji iz Noćnih vukova nas vode i pomažu nam da u Moskvi završimo sve što nam treba. Kao i uvek, veče se završava u klubu “Sedžton”.
Doživeli smo i to da dođe obezbeđenje da nas izbacuje iz hotela! Bio sam napolju, a obezbeđenje dođe da najuri ekipu... Radnica hotela ne zna za proceduru prijave boravka za strance, niti zna da Srbima ne trebaju vize... Ali zna da dođe i da se dere kao da brata ženi, i sazove pola hotela da nas najuri kao bandite! Jedva joj je naš veliki prijatelj Aleksandar Smakov objasnio neke stvari i mi tako ostadosmo u hotelu... Ali... Posle pet minuta je ipak rešila da ona utvrdi kako to da Bosanac ima vizu (stara nemačka viza u pasošu) a mi nemamo. E, tu se igranka nastavila tako što je rešila da skenira sve strane i sve pečate iz naših pasoša. Ona preti policijom, a ja molim Boga da dođu, pa da joj oni objasne kud, gde, šta i kako. Nigde nismo imali problema, ali ovo je strahota. Ovakvim radnicima nije mesto u hotelu.
Ostaje nam još 2.300 km do kuće. Očekujemo da ćemo u Šabac stići u petak ili subotu.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa