27. jul 2017.27. jul 2017.
UBEDLjIV PORAZ NA STARTU KAO OPOMENA MAČVI

SUROVA DOBRODOŠLICA

Poraz jeste bio očekivan, ali čak šest golova nije. Koji god da je uzrok za 1:6 mora se otkloniti do Zemuna. Gostovanje na JNA zaboraviti pobedom
Lepa su sećanja na 0:3 iz 1951. godine, prijatno je podsetiti se borbe u polufinalu Kupa Jugoslavije 1989. ali realnost je sada mnogo drugačija. Ni u jednom segmentu igre prethodne subote “Mačva” nije bila na nivou Super lige, a domaćinu je trebala ubedljiva pobeda zbog samopouzdanja pred evropske utakmice. Kada se sve to spoji, dobije se minus pet. Golman Filipović nije ispunio očekivanja na startu Super lige, odbrana prespora, bez rešenja za ubacivanja brzih fudbalera Partizana, ali i nedovoljno fizički jaka da se nosi sa Tavambom. Na sredini suviše tehničkih grešaka, nepreciznih pasova i nesigurnosti kada je lopta bila u posedu “crveno-crnih”. Bojan Matić bez upotrebljivih lopti nije predstavljao opasnost kao u Prvoj ligi. Jedino su Gemović i Jeremić po boku, koliko- toliko razdrmali poslednju liniju branioca titule.
Pre utakmice trener Dragan Aničić je rekao da klub traga za još dva pojačanja i loš start mogao bi ubrzati nastojanja. Malo šta, gotovo ništa od prethodne subote se ne može okarakterisati kao dobro što se Mačve tiče, a samo tri boda ove subote mogu povratiti samopouzdanje šabačkom superligašu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa