3. avgust 2017.3. avg 2017.
PROTEKLA NEDELjA IZ UGLA BEZBEDNOSTI U GRADU

UHAPŠENI PROVALNICI RASVETLjENA PALjEVINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu rasvetlili su tri teške krađe i po nalogu nadležnog tužilaštva podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice osumnjičenih.
Postoje osnovi sumnje da su dvadesetdvogodišnji i dvadesetšestogodišnji muškarci provalili u tri kuće na području grada Šapca iz kojih su uzimali novac i tehničku robu.
Materijalna šteta pričinjena vlasnicima procenjuje se na oko 250.000 dinara.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Ljuboviji uhapsili su P.O. (1986), K.J. (1975) i dvadesetogodišnjeg muškarca, svi iz Ljubovije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.
Osumnjičeni se terete da su tokom noći između 14. i 15. jula zapalili „audi“ vlasništvo pedesetdvogodišnjeg muškarca iz Ljubovije.
Po nalogu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici, prilikom pretresa stana i drugih prostorija P.O. pronađeno je 2,21 gram supstance nalik na marihuanu, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
P.O. i K.J. je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati.
Paljevine su, inače, jedno od krivičnih dela koje je najteže rasvetliti, jer za počiniocem ne ostanu praktično nikakvi tragovi.
Nezvanično saznajemo da su policijski službenici u Šapcu, nastavljajući rad na suzbijanju narkomanije, uhapsili dvadesetdvogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i prodaja droge. Kod njega je pronađeno 79 paketića sa 88 grama materije za koju se sumnja da je marihuana i vagica za precizno merenje. Droga je bila spremna za dalju prodaju. Ovom licu je određeno zadržavanje.
Na teritoriji grada Šapca u proteklih sedam dana dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povređeno 12 osoba.
Policiji je prijavljeno 7 krađa. Evidentirano je jedno krivično delo laka i jedno teška telesna povreda. Kako nezvanično saznajemo, na Starom gradu u četvrtak po podne dogodila se tuča između dve grupe momaka. Na svakoj strani su učestvovala po trojica. Epilog obračuna je da je jedan dvadesetšestogodišnjak naneo teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku. Protiv njega je podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda, dok su i ostala četvorica učesnika dobili krivične prijave za učestvovanje u tuči.
Tokom Šabačkog letnjeg festivala Hitna pomoć je intervenisala zbog nekoliko manjih tuča, ali na sreću, niko nije zadobio ozbiljnije povrede.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa