3. avgust 2017.3. avg 2017.
POBEDA ZA MOMIRA
PRVA POBEDA MAČVE U ELITI POSLE 65 GODINA

POBEDA ZA MOMIRA

Svaki uspeh Mačve uspeh je svih onih koji vole ovaj klub i „crveno-crne“ boje. „Trojka“ protiv Zemuna ima posvetu svakom navijaču, gradu, ali ova će uvek imati ime i prezime. Tog subotnjeg jutra najvažniju bitku izgubio je Momir Aničić, otac trenera Mačve Dragana Aničića, ali je on odlučio da ostane uz svoje igrače i vodi ih do velike pobede. Zato je sve učinjeno pre pet dana posvećeno baš Draganu i Momiru
Tog 25. maja 1952. godine u Šapcu je „pao“ skopski „Rabotnički“ 3:1 što je bila poslednja pobeda Mačve u najvišem rangu sve do 29. jula 2017. Jedan kontranapad, odličan prodor Bojana Matića i lopta perfektno plasirana u golmanov levi ugao doneli su tri boda značajna iz toliko razloga. Mnogo istorijskih premisa nosio je ovaj meč. Prva utakmica u eliti u Šapcu posle 6 i po decenija, prva na rekonstruisanom stadionu i što je najvažnije, pamtiće se po istorijskoj pobedi.
Domaći su bili bolji prvo poluvreme, bolji, borbeniji, željniji ugrožavanja gola protivnika. Šutirali su dobro Jeremić, Obrovac, pokušavao je i Adamović. Da umeju i da napadnu, Zemunci su pokazali posle gola i posebno u drugom delu. Nastavak je pripao njima, igrali su bolje, napadali. Rezervista Đalović je propustio i dve velike prilike, ali bilo bi nepravedno izostaviti ime golmana Mačve Filipovića koji se za loš debi u Beogradu iskupio odličnim nastupom na domaćem terenu. Što tri boda ostaju u Šapcu mnogo zasluga odlazi i njemu. Mačvinoj premijeri u Šapcu prisustvovali su i visoki zvaničnici Fudbalskog saveza Srbije predvođeni predsednikom Slavišom Kokezom.
- Znao sam da možemo sve kada pokažemo posvećenost i želju kao što smo to uradili na ovoj utakmici. Drugi deo nije bio dobar, ali smo u prvom odigrali onako kako smo želeli, stvorili prednost i umeli da se odbranimo, što je najvažnije. Pobedu posvećujem mom ocu, znam da je bio uz nas i nadam se da je ponosan – rekao je posle meča Dragan Aničić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa