10. avgust 2017.10. avg 2017.
DOGOVOROM DO REŠENjA
NOVI KONTEJNERI U PREDVORICI

DOGOVOROM DO REŠENjA

Posle obilaska terena i dogovora sa predstavnicima MZ Predvorica, JKP „Stari grad“ postavio je dodatne kontejnere za odlaganje smeća na četiri lokacije u ovom selu. Saradnja sa meštanima važna je u rešavanju eventualnih problema, kako bi usluga iznošenja smeća sa seoskog područja bila realizovana na obostrano zadovoljstvo, ističu u ovom preduzeću.
Najčešće primedbe meštana sa seoskog područja, od kad se krenulo sa uslugom iznošenja smeća, odnose se upravo na udaljenost kontejnera od njihovog domaćinstva, naročito u delovima Pocerine i Oridskog basena. U JKP „Stari grad“ objašnjavaju da je zbog same konfiguracije terena, često nemoguć prolazak kamiona do i kroz svaki sokak i malu, ali da se trude da nastale probleme rešavaju u hodu, gde god za to postoje uslovi. Tako su ovih dana u Predvorici postavljeni dodatni kontejneri – tri u sokacima i jedan u centru sela.
- Imali smo kontakte sa predstavnicima Mesne zajednice i u više navrata izlazili na teren kako bi utvrdili koje su to lokacije do kojih naše vozilo ne može da dođe i da li je negde potrebno postaviti dodatne kontejnere. Zaključak je bio da treba pa su postavljena četiri nova i sada je pokrivena cela teritorija Predvorice. Ukoliko se pojave neki dodatni problemi, trudićemo se da i njih rešimo – ističe Snežana Đokić, direktorka JKP „Stari grad“ i dodaje da je ovo samo jedan od dobrih primera kako se dosta toga može rešiti – Moja kancelarija je otvorena, građani mogu da me kontaktiraju, jer često samo prava informacija sa terena može dovesti do toga da se nesporazumi prevaziđu i pronađe rešenje – navodi Đokićeva.
U interesu svih je da sarađujemo, navode u JKP „Stari grad“ i dodaju da se Zakonom propisane odredbe moraju poštovati, a da je na preduzeću i korisnicima da se na obostrano zadovoljstvo one i sprovedu.
- Nama je jednostavnije da smeće sakupimo, a meštanima da svoje smeće ne odlažu bilo gde jer nikom nije u interesu da se stvaraju nove divlje deponije, zbog sredine u kojoj živimo, zbog naše dece i nas samih – kaže Snežana Đokić.
Raspored dana predviđenih za odnošenje smeća sa seoskog područja, koja su sva domaćinstva već dobila na početku godine, biće štampan i na poleđini mesečnih računa. Tako će tačno, i to od mesta do mesta iz meseca u mesec, znati kojim danima vozilo odnosi komunalni, odnosno ambalažni otpad.
S.Gajić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa