10. avgust 2017.10. avg 2017.
PROŠIRILI ZELENE VIDIKE
IZVIĐAČI BORAVILI KRAJ DRINE

PROŠIRILI ZELENE VIDIKE

Članovi Odreda izviđača “Mihailovac” iz Beograda (Čukarica) koji ove godine proslavljaju pola veka postojanja boravili su nedavno kraj Drine u potesu Vasin Šib-Crna Bara. To je njihova tradicionalna destinacija, još od 1996. godine, kada su prvi put kampovali na ovim prostorima.
Naziv ovogodišnjeg kampa bio je “Oseti avanturu 2017. godine”. U kampu je boravilo 43 učesnika, od kojih je bilo 28 dece i mladih. Pored Čukaričana, učestvovali su i izviđači iz Ivanjice, Zvečana (Sa Kosova i Metohije), Ljubljane, Bristola i Gločestera, a dva dana u kampu su proveli i članovi Odreda izviđača “Vera Blagojević” iz Šapca.
Svima njima zajednička želja je bila da se lepo provedu u živopisnoj prirodi, upoznaju i druže te prošire svoja znanja o izviđaštvu koje u svetu postoji 110. godina i broji preko 40 miliona članova.
U Srbiji postoji 106 godina, a na opštini Čukarica nešto više od 60.
Organizator ovogodišnjeg kampa kraj Drine nazvanog “Oseti avanturu 2017. godine”bio je Savez izviđača opštine Čukarica sa svojim organizacionim jedinicama Odredom izviđača “Mihailovac” i Odredom izviđača “Breza”.
Najvažniji ciljevi bili su upoznavanje mladih izviđača sa uobičajenim izviđačkim veštinama: Postavljanje šatora, vezivanje čvorova, paljenje vatre, orijentacija i topografija, signalizacija, boravak u prirodi... Želja organizatora je da polaznici prošire znanja iz oblasti ekologije, zaštite životne sredine, poznavanja istorije...
Kampom je rukovodio štab, zajedno sa instruktorima i programskim timom u kome su bili: Slaviša Bojović (izviđački instruktor), starešina kampa Predrag Đorđević (izviđački instruktor) i Jelena Bojević (izviđački instruktor).
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa