10. avgust 2017.10. avg 2017.
SADAŠNjI I BUDUĆI ŠAMPIONI
KK “ZORKA” – ŠAMPION PIONIRSKE I MINI KAJAK LIGE

SADAŠNjI I BUDUĆI ŠAMPIONI

Najmlađi šabački kajakaši ponovili su uspeh od prethodne godine, ali ovaj put to je bilo znatno ubedljivije nego leto ranije. Prednost u Mini kajak ligi 53 boda, kod pionira razlika 11 bodova
Kvantitet ne mora uvek doneti kvalitet, ali činjenice pokazuju da u Kajak klubu “Zorka” između ovih reči može stati znak jednakosti. Pioniri šabačkog kluba i učesnici Mini kajak lige Srbije dominirali su u svakom od četiri kola, osvojivši zasluženo pobedničke pehare. Šapčani su klub sa najviše dece u treningu u Srbiji. U treningu je 120 dečaka i devojčica, a u takmičarskoj sezoni, ne računajući seniore, boje kluba branilo je čak 108 kajakaša. Osim po ukupnoj masovnosti, “zorkaši” su na svakom od kola bili najbrojniji.
U mini kajaku prednost je stečena već u prvom kolu kada su buduće zvezde kajaka iz Šapca osvojile dva boda više, a odmah je bilo evidentno da jedini konkurent u borbi za titulu može biti “Tarket”. Neizvesnost je trajala i posle dve runde, ali u trećem i četvrtom kolu “čivijaši” su bez premca slavili obezbedivši ubedljiv trijumf. Posebno se u ligi istakao Luka Manjenčić. Iako je u treningu kratko uspeo je da dostigne nivo gde je u svakoj trci, jakoj konkurenciji rivala sa dužim trenažnim procesom, uzimao medalju. Na kraju “ZORKA” prva sa 486 bodova, “Tarket” sa 433 boda na drugom mestu, teći “Dunav” Bezdan sa 350, četvrti “Val” 287 bodova. Ukupno je nastupalo 25 klubova iz cele zemlje.
Pioniri su bili van vrha samo posle prvog kola gde su nešto uspešniji bili “Tarket” i “Bečej”. Međutim već naredni sastanak najboljih pionira kajakaša doneo je promene na vrhu, dok su treće i četvrto kolo samo potvrdili šampione. U konačnom poretku 16 ekipa: “ZORKA” 80, “Tarket” 71, “Bečej” 70, daleko iza “Borča” (35), “Filip Višnjić” (30)... Pojedinačno dominirao je Vuk Miletić, najbolji u K1 1.000 i u dvosedu na 500 metara sa Bojanom Delibašićem.
Sa najmlađim kajakašima i kanuistima rade treneri: Dušan Stanojević, Dragan Kovačević i Milan Đenadić. Na klupskom nivou naredni veliki izazov je državno prvenstvo u septembru.
- Apsolutno smo ponosni na našu decu. Najbitnija nam je masovnost, a iz nje uvek dođe kvalitet. Oni imaju tu šampionsku snagu i iako zavisi od mnogo faktora, sjajna sportska budućnost je pred njima, uveren sam u to. Važno je da oni vole ovaj sport, a takmičarski duh razvija svaki uspeh. Na svako od četiri kola vodili smo minimum 50 takmičara, nekada je bilo i 70. Po svakom parametru smo prvi u Srbiji, državi čiji kajak je poznat i priznat u svetu – istakao je trener Dušan Stanojević.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa