17. avgust 2017.17. avg 2017.
PEĐI U ČAST
DEVETA “SAVSKA REGATA – ZAVESLAJ VIŠE”

PEĐI U ČAST

Ove godine organizatori očekuju između 400 i 500 učesnika iz pet država. Trasa od Jarka do Šapca. Ovogodišnja regata posvećena Predragu Jovanoviću, jednom od osnivača OIP “Savski čivijaši”
Ljubiteljima regata, druženja, plovidbe rekom ovogodišnji praznik Preobraženje mogla bi obeležiti već tradicionalna regata rekom Savom u organizaciji Odreda izviđača porečana “Savski Čivijaši”. U subotu, oko 11 sati regatisti će krenuti iz Jarka i ploviti do plaže Stari Grad u Šapcu. Prema najavama organizatora OIP “Savski Čivijaši” očekuje se da put Šapca iz Jarka krene oko 500 učesnika.
-Već imamo veliki broj prijava. Biće gostiju iz Crne Gore, Makedonije, Bosne, Republike Srpske, Slovenije. Stižu nam učesnici iz: Subotice, Niša, Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Kikinde, Jagodine. Nadamo se da će ove godine biti više zainteresovanih iz Šapca i okoline. Ovo je naša reka, naša Sava. Malo smo se odvojili od nje i sada je vreme da joj se vratimo. Ne mogu drugi više voleti Drinu, Dunav ili neku drugu reku, nego mi Savu – ističe starešina OIP Miodrag Reljić.
Skup učesnika je od 10 do 11 u Jarku, Regata startuje u 11:00, a dolazak na Stari Grad planiran je između 15 i 15:30. Prijava je besplatna, na brojeve telefona: 066/8899616 i 0616434745, a moguća je i pred sam start u subotu. Tokom regate za zainteresovane je obezbeđeno kupanje na bezbednim lokacijama.
-Ovo je deveta regata, a ovog leta plovima u čast našeg prijatelja i jednog od osnivača našeg izviđačkog odreda Predraga Peđe Jovanovića. Pozivamo sve zainteresovane da učestvuju, ostale da dođu i pozdrave učesnike – zaključuje Reljić.
Organizator “Savske regate- Zaveslaj više” je OIP “Savski čivijaši, uz podršku Turističke organizacije Šapca, a pokrovitelj je Grad Šabac.
B. D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa