17. avgust 2017.17. avg 2017.
RAĐENOVIĆ “KORMILAR”
VK “ŠABAC” PRED START PRIPREMA

RAĐENOVIĆ “KORMILAR”

U novoj sezoni šabačke vaterpoliste predvodiće novi trener. Umesto Balše Nikolića, ekipu će predvoditi dosadašnji Šef stručog štaba Goran Rađenović. Pripreme startuju do kraja avgusta. Takmičenje u Regionalnoj ligi A2
Prethodna sezona postavila je visoke standarde za Vaterpolo klub “Šabac”, a težak zadatak da igrom i rezultatima naš grad održi na spisku vaterpolo centara regiona imaće Goran Rađenović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, olimpijski šampion, bivši trener Bečeja i više italijanskih klubova. Rađenović je u klub došao još prethodne sezone, rukovodio radom svih kategorija, a sada će biti i prvi trener seniorske ekipe. Na tom mestu nasledio je Balšu Nikolića.
Kostur ekipe iz prethodne sezone uglavnom je očuvan. Boje Šapca i dalje brane: Darko Aleksić, kapiten i čuvar mreže, najbolji strelac kluba u Regionalnoj ligi Nikola Marković, potom Nemanja Budurin, Filip Tenžera, Nikola Car, Bojan Bogićević, Aleksandar Eraković. Od vaterpolista sa većom minutažom, klub su napustila dva važna “šrafa”. Reprezentativac Kazahstana Rustam Ukumanov, posle dve sezone u Šapcu karijeru nastavlja u Mađarskoj. Kao najbolji akter Kazahstana na Svetskom šampionatu zapao je za oko skautima i promenio je klupsku kapicu. Na centarskoj pozciji više nema Alekse Manića. Kako bi upotpunili koherentnu celinu i tim učinili jačim angažovani su Repanović i Velkić, pridošlice iz Partizana (Velkić je nedavno nastupao na Svetskom juniorskom prvenstvu u Beogradu), odnosno Trkulja, doskorašnji igrač Vojvodine.
Usled nedostatka finansijskih sredstava, klub neće naredne sezone igrati u LEN kupu, ali će igrati u Regionalnoj ligi. Uz “Šabac”, deo RL A2 biće još četiri ekipe iz Srbije: “Vojvodina”, “C. Zvezda”, “Nais”, “Valjevo”, kao i “Zadar”, “Solaris” i “Medveščak”, odnosno kotorski “Kataro”. Ostavljena je mogućnost priključenja desetog člana, kluba iz Slovenije. Prvo kolo Regionalne lige planirano je za 7. oktobar. Još nije poznat princip igranja domaće lige narednog proleća usled većeg broja učesnika u regionalnom takmičenju.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa