24. avgust 2017.24. avg 2017.
NESTALE MERMERNE PLOČE SA GROBOVA
MEŠTANI CEROVCA OGORČENI

NESTALE MERMERNE PLOČE SA GROBOVA

Protekle sedmice, na Cerovačkom groblju, meštani su primetili nestanak mermernih ploča sa grobova. Policija je na licu mesta napisala zapisnik poručujući im da će uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se činioci ovog prekršajnog dela pronašli i odgovarali u skladu sa propisima.
-Nedavno sam otišla na grob bivšeg supruga i primetila da fale dve mermerne ploče sa njegovog groba ali i sa još nekih grobnih mesta. Pozvala sam policiju koja je došla u petak. Rekli su mi da će proces traženja počinioca verovatno trajati malo duže i da je prilično teško utvrditi ko je to uradio - ističe ogorčena Dragica Kostić koja će ponovo morati da kupuje materijal kako bi se grob pokrio.
-Cerovačko groblje inače, cele godine niko ne održava. Prema rečima meštana do sada je predsednik Mesne zajednice Zoran Isailović, organizovao sastanke na kojima su se dogovarli oko toga ko će za održavanje groblja biti zadužen. Ove godine nikakvog dogovora nije bilo te je groblje prilično zapušteno.
-Od Nove godine mi koji posećujemo grobove imamo problem zbog neprohodnosti. Prvobitno je celo groblje bilo preplavljeno vodom. Kada sam otišla kod predsednika Mesne zajednice da se požalim jer nisam mogla da priđem suprugovom grobu, nisam dobila objašnjenje za tu situaciju. Sada je problem trava zbog koje do pojedinih grobova nije moguće doći. Neko mora da održava groblje. Mi sami ne možemo to da organizujemo a predsednik Mesne zajednice se tim problemom uopšte ne bavi. Čak mi je rekao da se žalim predsedniku Opštine ako mi nešto smeta – istakla je Borka Đurđević, penzionerka koja živi u Cerovcu.
Do zaključenja ovog broja nismo mogli da dobijemo ni predsednika Mesne zajednice Cerovac, ni PU Šabac kako bi nam dali zvanične informacije povodom ovog slučaja. Meštani su ogorčeni na sistem i kako navode, sledeće što mogu da očekuju je da huligani počnu i same grobove da kradu.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa