24. avgust 2017.24. avg 2017.
UPUTSTVO AKTIVISTIMA SNS ZA NOVI NAČIN
KOMUNICIRANjA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

BEZ DIJALOGA SA PROTIVNICIMA

Ako je verovati društvenim mrežama, vladajuća stranka u Srbiji više nego ozbiljno shvata internet i aktivnosti u virtuelnom svetu. Nedavno je, naime, na tom istom internetu osvanuo cirkularni mejl kojim je taksativno navedeno kako i šta raditi u narednom periodu.
Mejl počinje sa „Poštovane kolege“ i u njemu se, kako je to odomaćeno u Srbiji, botovi obaveštavaju da Srpska napredna stranka „prelazi na novi način komuniciranja“. Razlog za to je činjenica da je ovaj vid komuniciranja dosta nesiguran, pošto se dešavalo u velikom broju slučajeva da prepiska završi u medijima.
- Svi aktivisti su obavezni da zaprate na Tviteru sve funkcionere strane i da retvituju njihove objave i da ih lajkuju. Zabranjuje se ulazak u dijalog sa našim protivnicima (osim onih koji su za to određeni), jer većina nije sposobna da to radi na adekvatan način, pa se stranka izvrgava ruglu – stoji u pomenutom mejlu.
„Kolege“ i aktivisti se ovim putem obaveštavaju da je stranka nabavila softver koji će „kontrolisati i evidentirati aktivnosti svakog naloga i to će biti osnov za nagrade“.
Na kraju, svi oni kojima je ovaj mejl upućen, informisani su i da kada ih pozovu „da budu šefu podrška prilikom njegove aktivnosti, svi koji su pozvani MORAJU da se odazovu“.
Ovaj mejl je potpisala Dragana Cerović, jedna od najaktivnijih članica SNS na društvenim mrežama.
KRALjICA BOTOVA
Ovaj mejl nije prvi mejl koji je od Dragane Cerović dospeo na mrežu. Svojevrsna kraljica botova zamolila je svoje kolege da ne kače na net svoje fotografije sa letovanja, naročito one iz inostranstva. Zanimljivo je da je mejl o novom načinu komuniciranja Dragana Cerović završila upravo sa letovanjima.
- Ko nije iz objektivnih razloga iskoristio letovanje preko stranke, može se prijaviti da dobije novac kao zamenu – napisala je Dragana Cerović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa