24. avgust 2017.24. avg 2017.
Krivina u ogledalu

Hot dog za vrhovnog komandanta

Miloš sa Trkališta je konačno sakupio malo deviza i krenuo u sedmodnevnu letnju avanturu. Proveo se kako je i očekivao, a najlepši deo tog letovanja odnosio se na činjenicu da u apartmanu nije imao internet, nije palio televizor i nije imao pojma šta se sve u međuvremenu izdešavalo u majčici Srbiji.
Zato ga je ovih dana spremno sačekao komšija Zdravko i natenane ga informisao.
- Zare moj dobri, mnogo mi je bilo lepo, pojma nemam šta se dešavalo – započe razgovor Miloš.
Zdravko dočeka to kao poziv na detaljan izveštaj i poče:
- Brnabićka letovala u Hrvatskoj. Vulin naručio slike vrhovnog komandanta i ramove da se postave po čitavoj Vojsci, Dačić ratuje sa Makedoncima – referiše Zdravko.
- Joj, da vidiš kako je lepo na moru, ali skupo, nije baš prijatno ali vredi – odgovori mu Miloš.
- Vesiću otkrili da je begao od vojske, Vulina napadaju da je na neku prevaru kupio stan na Zvezdari, Karić nudi nju dil, a vrhovni komandant se raspravlja sa Šojićem – nastavlja Zdravko.
- A, more malo hladnije nego što smo mislili. Međutim, kupali smo se. Stisneš zube i trpiš. Greota da se plati, a da se ne kupaš – spreman je Miloš.
- I još povrh svega, Janković pokazao crveni karton Šutanovcu. Hoće Šule da menja Ustav sa vrhovnim komandantom – nabraja dalje Zdravko.
Miloš uze tajm aut, popi malo domaće loze koju je prokrijumčario, ponudi i Zdravku, ali ovaj i dalje zbori.
- Vrhovni komandant otvorio prodavnicu IKEA i doveo svoje junoše koji se nalivali besplatnim sokovima i hot dogovima za 50 dindži. Mnogo nam bio srećan vrhovni komandant – zaključi Zdravko.
- Proba li taj vrhovni komandant hot dog – upita ga Miloš.
- Ma jok, poranio, ali ovi njegovi pojedoše do poslednjeg – odgovori mu Zdravko.
- Šteta, mogao je bar jedan, onako od srca, hot dog da dobije – šeretski poruči Miloš, a Zdravko shvati da mu se komšija brzo vratio u realnost posle odmora.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa