24. avgust 2017.24. avg 2017.
VRŠNjAČKIM UČENjEM DO ZNANjA
Otvoren letnji MatematiČki kamp u OŠ „Nikolaj Velimirović“

VRŠNjAČKIM UČENjEM DO ZNANjA

Letnji Matematički kamp svečano je otvoren u ponedeljak, 21. avgusta, u 10 časova. Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“ već dvanaestu godinu organizuje ovaj Kamp za učenike od 3. do 8. razreda. Glavni cilj Kampa jeste da poveže učenike sličnih interesovanja, zaljubljenike u matematiku, kao i da proširi znanja učenika kroz vršnjačko učenje. Kamp će trajati pet dana, a osim 200 učesnika iz Šapca, na njemu je i 40-ak učenika iz okoline i drugih gradova.
Uvodnu reč na otvaranju Kampa je imala Vesna Živanović, direktorka OŠ „Nikolaj Velimirović“. Ona je tu priliku iskoristila da pozdravi sve polaznike Kampa i zahvali se Gradskoj upravi grada Šapca i kompaniji Telekom na pomoći pri realizaciji ovog projekta.

Prisutnima se potom obratio i nastavnik matematike, Mioljub Isailović koji je rekao nešto više o samom Kampu.
- Matematički kamp je pre svega jedna specifična škola koja neguje znanja iz matematike. Mi želimo da stvorimo matematički podmladak jer smatramo da bez kontinuiteta nema napretka našoj zemlji. Našoj deci smo zato omogućili da uče od svojih najboljih vršnjaka matematičara. Ovo je jedna naučna manifestacija u okviru koje će biti održano ukupno 60 predavanja u 6 kategorija – rekao je Isailović i dodao da je učešće đaka besplatno a rad nastavnika volonterski. Pored ovoga, on je naglasio da će učenicima tradicionalno biti održana i razna motivaciona predavanja koja će takođe držati poznati profesori i matematičari.
Većinu nastavnika ovog Kampa zapravo čine njegovi bivši polaznici a današnji uspešni studenti, kako naših tako i stranih univerziteta. Kamp se organizuje po programu koji su sastavili nastavnici i učitelji OŠ „Nikolaj Velimirović“ uz pomoć jednog od bivših učenika Miloja Joksimovića, budućeg studenta Matematičkog fakulteta u Beogradu. Joksimović se takođe obratio prisutnima i istakao da mu je drago zbog činjenice da je iz godine u godinu na Kampu primetno sve više polaznika.
Prisutnima se obratio i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca. On je takođe istakao značaj ove manifestacije i dodao da mu je drago što su učenici izabrali znanje jer „samo sa znanjem možemo svi zajedno pobediti“.
- Mi smo iz Gradske uprave jako ponosni na Kamp jer su po ugledu na njega nastali mnogi drugi naučni kampovi. Takođe, kroz ovaj Kamp su prošli mnogi učenici koji su sada uspešni studenti i ponos su za naš grad – zaključuje Pajić.
K. Antonić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa