31. avgust 2017.31. avg 2017.
RASVETLjEN VEĆI BROJ KRAĐA

LOPOVLUK KAO ZANIMANjE

Pripadnici šabačke policije rasvetlili su niz krivičnih dela krađa i razbojništava koja su se dogodila u prethodna dva meseca. Na meti lopova bili su bicikli, automobili, kuće i lokali. Zajedničko za sve pohapšene je da su povratnici.
-Rasvetljeno je 16 teških krađa i, po nalogu nadležnog Tužilaštva, podnete su krivične prijave protiv pet osoba osumnjičenih da su počinili ova krivična dela. Sumnja se da su oni od maja do avgusta provaljivali u kuće na području Šapca i Koceljeve i, nakon premetačine, iz njih otuđivali tehničku robu, nakit i novac, navodi Saša Stevanić, rukovodilac grupe za suzbijanje imovinskih delikata.
Od navedenih dela, sumnja se da je maloletnik izvršio njih pet. Obijao je mesare i pekare u toku noći i iz nekih od njih uzeo depozit, dok u nekima nije ni pronašao novac.
Jedno lice je izvršilo pet krađa u prigradskim naseljima. Kako nezvanično saznajemo, iz kuća gde je znao da trenutno nema nikog odnosio je tehničku robu, čak i veš-mašine, šporete i druge velike kućne aparate.
Iz tri kuće u Šapcu i dve na teritoriji Koceljeve odneti su samo novac i nakit.
-Pripadnici PU Šabac rasvetlili su i krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu i uhapsili A.L. (1995) iz okoline Šapca i A.T. (1980) iz okoline Loznice zbog sumnje da su provalili u jednu porodičnu kuću u Loznici i otuđili sef u kome se nalazila veća suma novca, nakit i lična dokumenta. Sudija za prethodni postupak je, nakon saslušanja, osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana, kaže Stevanić.
Šabačka policija uhapsila je i Đ.T. (1974) iz Uba zbog sumnje da je nedavno sa parkinga na Trkalištu ukrao Golfa 2, a sa parkinga u Obrenovcu Folks vagen “džetu”. Kako saznajemo, radi se o višestrukom povratniku kada su krađe automobila u pitanju.
-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu podneće krivične prijave u redovnom postupku protiv dvojice muškaraca sa područja Sremske Mitrovice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela teška krađa, dve teške krađe i teška krađa u pokušaju. Osumnjičeni se terete da su tokom juna i jula, iz hodnika stambenih zgrada otuđili šest bicikala i pokušali krađu jednog, objašnjava Saša Stevanić.
Na četiri bicikla su presečene sajle, dok su dva ostavljena neobezbeđena, a u jednom slučaju građani su sprečili krađu.
Kako nezvanično saznajemo svi uhapšeni, sem maloletnika, su korisnici narkotika. Kod A.T. koji je obio kuću u Loznici, pretresom stana je pronađeno nekoliko paketića heroina i falsifikovana dokumenta.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa