31. avgust 2017.31. avg 2017.
SLAVLjE U MAČVANSKOM  PRIČINOVIĆU
ODRŽANE 12. OLIMPIJSKE SEOSKE IGRE ŠAPCA (25-27.08)

SLAVLjE U MAČVANSKOM PRIČINOVIĆU

Tokom tri dana u MZ Letnjikovac nastupilo oko 1.400 predstavnika šabačkih sela. Nadmetali su se u 14 disciplina, a u konkurenciji 31 MZ najbolji Mačvanski Pričinović. Pobedniku 100.000 dinara
U Mačvanskom Pričinoviću žive za kraj avgusta i Olimpijske seoske igre Šapca, kažu predstavnici ovog sela i dodaju da, kada je tako, ni rezultat ne može da izostane. Ozbiljno su se pripremali, pažljivo selektirali učesnike, a majice sa imenom Mesne zajednice nosili su sportisti u baš svakoj od 14 disciplina, ukupno njih 145. Na kraju titula sa osvojenih 88 bodova, 34 više od drugoplasiranog Mačvanskog Prnjavora, odnosno 39 poena više od Majura.
-Čim je okončana prethodna Olimpijada, mi smo mislili i radili na ovoj. Puni volje i entuzijazma smo dolazili na Letnjikovac, znali šta hoćemo, borili se fer, sportski i ponosni smo na ostvareno, to je rezultat truda i drugarstva. Kao i prošle godine, novac dajemo Savetu Mesne zajednice i oni će utrošiti kako misle da je najbolje – izjavio je Veroljub Arnautović iz Mačvanskog Pričinovića
Važnije od svega je da nije bilo teških povreda, niti problema na terenima, sve je proteklo u najboljem redu, a organizacija je dostigla, kao i svake godine još jedan viši nivo, kažu u Sportskom savezu Šapca.
-Dobijamo samo pohvale od učesnika. Povrede sitne se ne mogu izbeći, ove godine je vreme bilo pretoplo, te su neki imali problema usled jakog sunca, no to je nešto što ne može da se spreči, a ekipa Doma zdravlja, kao i uvek, uspela je da spreči veće probleme – smatra Milan Đupovac.
Ukupno je nastupilo oko 1.400 sportista iz 31 Mesne zajednice. Novčane nagrade, osim pobednika dobile su i drugoplasirana, odnosno trećeplasirana Mesna zajednica, Prnjavor i Majur. Blizu, ali bez nagrade ostali su Letnjikovac i Pocerski Pričinović.
B. D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa