7. septembar 2017.7. sep 2017.
SPREMNO U NOVU RADNU GODINU
PREDŠKOLSKA USTANOVA “NAŠE DETE”

SPREMNO U NOVU RADNU GODINU

Predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić, posetio je protekle sedmice, vrtić “Milica” PU “Naše dete”. Ovom prilikom Nemanja je razgovarao sa rukovodstvom Ustanove o kapacitetima i početku nove školske godine u Šabačkim vrtićima.
-Zahvaljujući ovom objektu proširili smo mrežu naših ustanova i obuhvat dece. Adaptirani su i drugi objekti kako bi naša deca ovu novu predškolsku ili školsku godinu dočekala u što lepšim i boljim uslovima. S ozbirom na objekte koji se grade, kao npr. u Prnjavoru gde zajedno sa fondacijom “Novak Đoković” gradimo jedan nov vrtić gde će doći još 150 dece, doći ćemo do broja od 3.500 dece u našim vrtićima što je jako značajan i veliki broj - istakao je Nemanja Pajić.
Iz budžeta Grada Šapca za predškolske ustanove izdvaja se 15 odsto budžeta. Prema rečima Nemanje Pajića cilj je tako da naša deca budu pre svega bezbedna, da vredno i kvalitetno provode vreme u vrtićima koji će biti udobni i komforni, ali i da ljudi koji su zaposleni u predškolskim ustanovama imaju dobre uslove za rad.
-Vrtić Milica je jedan od tri novootvorena vrtića. Imamo tri vaspitne grupe koje obuhvataju 54 dece. Na konkurs koji je bio otvoren za narednu radnu godinu upisano je 3.350 mališana. Primetili smo da se broj povećao baš iz razloga što smo u toku prošle godine uspeli da realizujemo i pokrenemo nove oblike rada i nove programe koji su u znatnoj meri tome i doprineli. Predškolska ustanova spremna ulazi u novu radnu godinu. Tokom leta svi vrtići su bili otvoreni i dostupni deci ali nas to svakako nije ometalo da uspemo da realizujemo planirane radove koji su bili predviđeni u svim objektima - navela je Sandra Mićić.
K.J.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa