7. septembar 2017.7. sep 2017.
BEZBEDNOST ĐAKA NA PRVOM MESTU
Saradnja policije i prosvete radi podizanja nivoa bezbednosti Đaka

BEZBEDNOST ĐAKA NA PRVOM MESTU

Povodom početka akcije „Osnovi bezbednosti dece“, u sredu 6. septembra, održan je sastanak između predstavnika policije i predstavnika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Šapca. Ovaj program će se realizovati u školskoj 2017/18. godini u svim školama na teritoriji Republike Srbije a namenjen je prvenstveno učenicima četvrtih i šestih razreda. Uvodnu reč na sastanku je imao Zoran Jevđenić, načelnik Policijske uprave, koji je pre svega istakao značaj proširenja saradnje između policije i prosvete u cilju bezbednosti đaka.
Nešto više o najavi predstojećih aktivnosti u okviru ovog programa je rekla Ivana Janković, oficir Odeljenja policije.
- U junu tekuće godine je potpisan sporazum između ministra prosvete i ministra unutrašnjih poslova kojim je donet ovaj program pod nazivom „Osnovi bezbednosti dece“. On je namenjen prevashodno učenicima četvrtih i šestih razreda osnovnih škola ali će se po potrebi i na zahtev izvoditi i u ostalim razredima, a sve u skladu sa našim mogućnostima.
Janković je istakla i da je cilj ovog programa unapređenje postojećih i sticanje nekih novih znanja, stavova i veština kod đaka, a sve radi ostvarivanja povećanog nivoa bezbednosti učenika.
Predavanja će realizovati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji poseduju odgovarajuća znanja iz svih ovih oblasti a cela nastava će biti prilagođena uzrastu učenika.
Značaj ovog programa ističu i predstavnici prosvete koji kažu da je dobro što se sa ovom akcijom krenulo od samog početka školske godine.
-Nalazimo se na početku još jedne školske godine i na samom startu treba postaviti neke stvari na svoje mesto a na prvom mestu mora biti bezbednost učenika. Ova predavanja o bezbednosti će se održavati jednom mesečno na časovima Odeljenske zajednice – rekla je Suzana Petrović, direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Volujca.
K. A.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa