7. septembar 2017.7. sep 2017.
PODELjENE PRVE DIPLOME
GODINU DANA MENTALNE ARITMETIKE U ŠAPCU

PODELjENE PRVE DIPLOME

Stečene veštine omogućavaju deci veći stepen logičkog razmišljanja i ostaju za ceo život. Zahvaljujući saradnji grada i „Abakusa“ po dvoje dece iz svih šabačkih osnovnih škola dobilo je priliku da besplatno ovlada ovim tehnikama. Stipendije „Abakusa“ ukupne su vrednosti gotovo 12.000 evra, što je najveća edukativna donacija u Šapcu
Prva škola mentalne aritmetike u Šapcu, „Abakus“ ovih dana proslavlja godinu dana rada, a pretposlednjeg dana avgusta podelili su i prve diplome svojim polaznicima. Nova generacija osnovnog kursa već je upisana u subotu, dok će neka od 113 dece koja su uspešno završila prvi nivo, nastaviti i napredni stepen. Program su uspešno završila i 24 učenika koja je škola „Abakus“ stipendirala.
-Veoma smo zadovoljni prethodnom sezonom. Sva deca su položila završni ispit i postigla rezultate na zavidnom nivou. Prve diplome su podeljene, a ostalih sedam grupa će ih dobiti u oktobru i novembru. Proverena metoda i iskusan tim predavača iz oblasti „suan pan“ mentalne aritmetike garancija su pouzdanosti, stabilnosti i kvaliteta rada, istakla je direktorka „Abakusa“ Jasna Vuletić.
Mentalna aritmetika je obrazovno-razvojni program namenjen deci uzrasta od pet do 14 godina. Podstiče razvoj memorije, koncentracije i pamćenja. Bazira se na korišćenju drevne računaljke abakus obema rukama, što dovodi do stimulacije obe moždane hemisfere i podizanja opštih menatlnih potencijala kod dece.
-Deca koja prođu obuku „suan pan“ mantalne aritmetike u stanju su da daju rešenja za veoma složene aritmetičke operacije isključivo misaonim putem, bez upotrebe pomagala kao što su digitron ili kompjuter. Pored toga, mogu da se fokusiraju na dve odvojene radnje, npr. da igraju ili pevaju i računaju u isto vreme. Suština i cilj „suan pan“ mentalne aritmetike nisu vezani isključivo za računanje nego se odnose na sveobuhvatni razvoj i podsticaj mentalnih potencijala i zdravog razvoja dece, navodi Jasna Vuletić.
Stečene veštine omogućavaju deci veći stepen logičkog razmišljanja i ostaju za ceo život. Zahvaljujući saradnji grada i „Abakusa“ po dvoje dece iz svih šabačkih osnovnih škola dobilo je priliku da besplatno ovlada ovim tehnikama. Stipendije „Abakusa“ ukupne su vrednosti gotovo 12.000 evra, što je najveća edukativna donacija u Šapcu.
-Izuzetno smo zahvalni školi „Abakus“ što je prepoznala koliki značaj pridajemo obrazovanju u gradu. Grad ih je podržao u prethodnoj godini, a to ćemo nastaviti da radimo i dalje. Na podršku Grada mogu računati i svi drugi koji žele da pomognu razvoju obrazovanja u Šapcu, istakao je dr Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje.
Direktorka „Abakusa“ takođe je zadovoljna ostvarenom saradnjom i veruje da će se ona i dalje nastaviti. Škola se nalazi u ulici Vlade Jovanovića br. 17.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa