14. septembar 2017.14. sep 2017.
REAKCIJE NA ODLUKU DA SRPSKA LISTA PODRŽI IZBOR
RAMUŠA HARADINAJA ZA PREMIJERA KOSOVA

VUČIĆU, ČESTITAMO!

Tokom kampanje iz Beograda su zvaničnici sve vreme napadali svakog drugog srpskog kandidata za Skupštinu Kosova nazivajući ga „Haradinajevim Srbinom“. Podršku Srpske liste Haradinaju osuđuju predsednici Gradskog odbora Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije u Šapcu
Kada je Francuska svojevremeno odbila da izruči Ramuša Haradinaja Srbiji po crvenoj poternici Interpola, iz Vlade Srbije ka Jelisejskim poljima krenula je ozbiljna galama. Ministrima je zabranjeno da putuju u Francusku, srpski ambasador je pozvan u Beograd na konsultacije.
Vlada Srbije i premijer-predsednik Aleksandar Vučić iznosili su stravične detalje o zločinima koje je, kako su tada izričito tvrdili, „počinio monstruozni zločinac Ramuš Haradinaj“. I Francuska i Haradinaj su doživljeni tada kao neprijatelji Srbije, a onda se sve polako vratilo u normalu.
U međuvremenu su se desili parlamentarni izbori na Kosovu, kao i izbor Haradinaja za premijera tzv. države Kosovo. Ono što je najapsurdnije u celoj priči, ruku za izbor Haradinaja su podigli i poslanici Srpske liste koju je aktivno podržala Vlada Srbije i predsednik Vučić. Da stvar bude još neshvatljivija, tokom kampanje iz Beograda su zvaničnici sve vreme napadali svakog drugog srpskog kandidata za Skupštinu Kosova nazivajući ga „Haradinajevim Srbinom“. Tragikomedija je u tome što su sada ti Srbi, sa Srpske liste, podržali Haradinaja, a ovi drugi Srbi su postali „Albinovi Srbi“ (Albin Kurti vođa „Samoopredeljenja“) i „Srbi Envera Hodže“.
Apsolutno je neopovrgljivo da je po ko zna koji put vlast Aleksandra Vučića izmanipulisala građane Srbije. Prostački i bahati jezik koji je izbacivao sve one uvrede na račun bilo kojeg Srbina koji je podržao ili bio na nekoj drugoj listi, nije smanjio intenzitet agresivnosti ni kada su ti, valjda nebeski Srbi, podržali Haradinaja za premijera.
Predsednik „Nove Srbije“ u Šapcu Božidar Katić „čestita predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izbor Ramuša Haradinaja za premijera tzv. kosovske Vlade“.
- Ramuš Haradinaj, za one koji ne znaju jeste ratni zločinac, čovek koji je lično počinio nebrojene zločine nad Srbima i svojim sunarodnicima lojalnim Srbiji na prostoru Autonomne pokrajine Kosovo i Metohije. Inače, za Haradinajem je Srbija raspisala i međunarodnu poternicu zbog najtežih ratnih zločina – kaže Katić.
On nastavlja da je ovim glasanjem Vučićeva Srpska lista dala pun legitimitet zločinačkom tzv. kosovskom premijeru i njegovim institucijama i priznala nezavisnost Kosova, a Vučić je postao prijatelj sa Haradinajem, kome je, bez referenduma o tom pitanju i mišljenja građana Srbije, poklonio deo srpske zemlje – Kosovo i Metohiju.
- Pitam se samo do kada ćemo da tolerišemo, da ćutimo i da ne reagujemo na bahatost SNS i Aleksandra Vučića koji je ovim potezom ponovo ubio sve one nesrećne stradalnike iz naše južne pokrajine, žene, decu i starce, sve one junake sa Košara i širom Kosova koji su dali živote braneći južnu srpsku pokrajinu i narod koji je tamo živeo i stradao – ističe Katić.
On smatra da su Vučić i njegovi vlastodršci olako zaboravili martovski pogrom 2004. godine, hiljade ubijenih i proteranih Srba i na desetine spaljenih srpskih crkava i manastira na Kosovu i Metohiji.
- Novoj Srbiji je razumljivo zašto Vučić to čini, njega ne interesuje ni Kosovo, ni Srbija, on će zarad vlasti, tako kako je danas Haradinaju predao Kosovo, sutra predati i Vojvodinu, i Šumadiju, i Rašku oblast. Meni je potpuno nejasno kako posle ovoga bilo ko u Srbiji, a da nije Albanac, može ovu Vladu i ovog predsednika da smatra svojim – naglasio je Vučić.
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Šapcu dr Aleksandar Pavlović kaže za „Glas Podrinja“ da je podrška Srpske liste Ramušu Haradinaju još jedno poniženje u nizu srpskog naroda kojem su u dobroj meri vlasti doprinele podržavajući američku državu Kosovo i monstruozne zločince Haradinaja i Tačija.
- Ovo predstavlja nastavak pogubne politike Borisa Tadića i Demokratske stranke. Ova stranka nastavlja njihov započet proces uništavanja srpske države. Na pragu smo stvaranja velike albanske države na šta se srpski narod, u dobroj meri i u velikom moralnom posrnuću, mnogo i ne obazire. Vojislav Koštunica i DSS su odavno ukazivali na poguban uticaj Amerike, NATO i Ahtisarijevog plana, ali nažalost nisu imali dovoljnu podršku u narodu – napominje dr Pavlović.
Prema njegovim rečima, polako dolazimo do ispunjenja američkog plana stvaranja 53. američke države Kosovo.
- Niko više ne pominje bazu Bonstil na Kosovu i niko ne zna šta se tamo radi i šta postoji. Svi su zaboravili vađenje organa Srbima za koje se ne zna gde su završili, a diže se prašina o ruskom humanitarnom centru u Nišu – dodaje predsednik GO DSS.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa