14. septembar 2017.14. sep 2017.
OSNOVNA ŠKOLA JANKO VESELINOVIĆ U CRNOJ BARI

Voda sa 18 metara

Uoči početka nove školske godine presušile su cevi u Osnovnoj školi “Janko Veselinović” u Crnoj Bari, a konstatovana je i neispravnost vode za piće u odeljenju ove škole u Glogovcu.
Problem sa snabdevanjem vodom u matičnoj školi u Crnoj Bari prema procenama stručnjaka nastao je zbog povećanja nivoa podzemnih voda i zastarelosti školske kanalizacione instalacije koja je radila na hidroforsku cev dubine šest metara. U Glogovcu je zagađenje pijaće vode došlo najverovatnije iz septičke jame.
Povodom ovih problema više puta je zasedao Opštinski štab za vanredne situacije. Rešenja su usledila u razgovoru sa stručnjacima Rudarsko-geološkog fakulteta.
Prvobitno rešenje je bilo snabdevanje vodom iz plastične cisterne kapaciteta 1.100 litara za šta se pobrinulo Komunalno preduzeće iz Bogatića. Ovih dana u Crnoj Bari je pobodena nova cev na dubinu od 18 metara, a pijaća voda koja je odatle potekla moći će da se koristi tek kada uskoro budu završene sve hemijsko-bakteriološke analize.
Trajnije rešenje podrazumeva bušenje bunara na Vasinom šibu, nedaleko od Drine, radi izgradnje seoskog vodovoda sa kog bi se snabdevali vodom za piće meštani Crne Bare, Glogovca, Sovljaka i Banovog Polja.
U školi u Glogovcu sledi kopanje nove septičke jame, a dotle snabdevanje vodom za piće ide iz posebnih balona.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa