14. septembar 2017.14. sep 2017.
NEKA SVAKO ZNA
OBELEŽEN SVETSKI DAN PRVE POMOĆI

NEKA SVAKO ZNA

Povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, na šabačkom Trgu, održan je prikaz pružanja prve pomoći. U akciji Crvenog krsta učestvovali su učenici Medicinske škole, ekipe Hitne pomoći i volonteri Crvenog krsta koji su realističkim prikazom rana i povreda promovisali prvu pomoć.
-Pružanje prve pomoći u prvim minutima po povređivanju je od izuzetnog značaja. To je takozvani zlatni period kada mi možemo nekom spasiti život ali isto nestručnim ponašanjem smanjiti šanse za oporavak a nekad i za preživljavanje. Iz tih razloga, jako je bitno da na današnji dan ukažemo na značaj prve pomoći. Svi moramo imati određena znanja kada je reč o tome, a Dom zdravlja Šabac, pokazao je danas izuzetno opremljene ekipe i izvanrednu tehničku opremljenost. Ponosni smo što možemo svojim primerom da pokažemo kako građani treba da reaguju u ovakvim situacijama - istakao je Dejan Pavlović.
Crveni krst u svetu svake godine obuči oko 14.000.000 ljudi za ukazivanje prve pomoći. U Šapcu se godišnje obučava preko 1.000 ljudi, a prikaz pružanja prve pomoći kao i sama obuka obavljaju se uz pomoć zdravstvenih radnika i drugih zaposlenih u šabačkom Domu zdravlja.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa