5. oktobar 2017.5. okt 2017.
Lazina škola u pilot istraživanju “Selfi”

DIGITALNE TEHNOLOGIJE U ŠKOLSKOJ PRAKSI

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja uputilo poziv svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije za učešće u pilotiranju okvira za samovrednovanje i procenu elektronske zrelosti ustanova pod nazivom Selfi.
Pom Za učešće u pilot istraživanju prijavilo se preko 150 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, a Osnovna škola Laza K. Lazarević iz Šapca, jedina iz Mačvanskog okruga, dobila je privilegiju za učešće u navedenom projektu. Pedagog škole Tatjana Krasić je 15. septembra prošla obuku za kordinatora projekta u kojem će, pored nje, učestvovati i Uprava Osnovne škole Laza K. Lazarević, 70% zaposlenih i 320 učenika.
Pomenuti projekat predstavlja idealan oslonac školama sa ciljem da efikasno i efektno integrišu digitalne tehnologije u školsku praksu i na taj način dodatno sagledaju realnu sliku o trenutnom stanju u pogledu korišćenja digitialnih tehnologija na osnovu stavova nastavnika, učenika i rukovodilaca škola.
Republika Srbija je jedna od 14 zemalja koja učestvuju u ovom istraživanju koje razvija Evropska komisija zajedno sa više od 70 stručnjaka za obrazovanje iz 14 evropskih država, a koje će se realizovati u periodu od 29. septembra do 11. oktobra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa