12. oktobar 2017.12. okt 2017.
POVODOM IZJAVE PREDSEDNIKA REPUBLIKE

ŠABAC NEMA DUGOVA

Kada je 26. septembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao otvaranju fabrike „Jazaki“ u Šapcu iznenadio je javnost i izjavom da će prihodima od ove fabrike grad Šabac moći da vrati deo dugova.
Predsednik Srbije, doduše, tom prilikom nije rekao na koje dugove misli, a mnogi Šapčani su ostali zatečeni tom izjavom. Prema podacima Gradske uprave, Šabac ne duguje ni dinara, po bilo kom osnovu, Republici Srbiji, niti ima bilo kakva zaduženja kod komercijalnih banaka.
S druge strane, na ime transfera Republika Srbija duguje našem gradu ni manje ni više – pet miliona evra. Između ostalog, Republika odbija da isplati 130 miliona dinara Gradu, na osnovu zajedničkog ulaganja u izgradnju Gradskog bazena.
Dok država duguje Šapcu, drugi gradovi dobijaju obilatu pomoć iz budžetske rezerve, uključujući i grad Beograd koji, kako tvrde nosioci najviših funkcija u zemlji, nikada nije bolje stajao. O Kragujevcu da i ne govorimo kome je u nekoliko navrata pretio bankrot.
Redakcija „Glasa Podrinja“ uputila je zvaničan dopis nadležnim državnim organima sa pitanjima o tome da li i koliko Šabac duguje državi, i da li država i koliko duguje našem gradu. Do zatvaranja našeg broja, odgovore na ova pitanja nismo dobili.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa