12. oktobar 2017.12. okt 2017.
ŠABAC OPET DOBAR
ŠABAC USPEŠNO ORGANIZOVAO KROS RTS

ŠABAC OPET DOBAR

Priznajemo da nismo bili originalni u naslovu, već smo isti preuzeli sa zvaničnog sajta najmasovnije atletske manifestacije u Srbiji, Krosa Radio televizije Srbije - Gran pri Radio Beograda i teksta kolege Dula Babovića. Održano 25 trka, nastupilo 1.300 atletičara
Kros RTS i Grad Šabac godinama i decenijama jačaju međusobne veze, te je naš grad, već po tradiciji organizator jedne od trka iz finalne serije najmasovnijeg atletskog takmičenja u Srbiji. Iako je vreme bilo hladnije od uobičajenog ranooktobarskog, iako je kiša pretila u svakom trenutku, priliku da se okuša na stazi kompleksa “Stari Grad” nije propustilo 1.311 takmičara, šabačkih školaraca, ali i atletske sadašnjosti i budućnosti Srbije svih starosnih kategorija.
U nadmetanju najkvalitetnijih, trci seniorki i seniora slavili su naša reprezentativka Amela Terzić, dobro poznato ime evropske atletike i Osman Junuzović. Oni su nadmašili konkurenciju na 4.000 i 6.000 metara, zasluženo dosegli zlatne medalje.
- Volim da trčim u Šapcu, dobar je teren, konkurencija jaka kao i danas, ali sam dobro krenula, dobro rasporedila snagu, slušala savete trenera Zilkića i to mi je donelo trijumf – rekla je Amela Terzić
- Otpor rivala sam slomio čestim promenama tempa, a posebno velikih rivala iz Kenije Mela i Koskeia – istakao je reprezentativac Bosne i Hercegovine po prolasku kroz cilj.
Uzbuđenja je bilo i u preostale 24 trke, a talente su posmatrali veliki treneri: Zilkić, Gajić, Veljović, Nidžović, Planko.
Atletske legende u Šapcu predvodio je Dane Korica, još rekorder Srbije na 5.000 i 10.000 metara.
- Dolazak u Šabac nije dolazak u goste ni za mene, ni za nas, već dolazak u drugu kuću. Iako je napolju hladno, meni je oko srca toplo kada vidim ovoliko mladih koji su zavoleli moj sport. Nama atletičarima zima ne smeta, nama je izazov i sjajno je biti ovde – istakao je Dane Korica.
Važan deo razvoja sporta u našem gradu je podrška masovnom sportu mladih, rekao je član Gradskog veća Dragan Nikolić.
-Sport mladih, masovni sport i rekreativni sport je baza zdravlja ljudi, a od toga nema ničeg važnijeg. Uvek smo ulagali i ulagaćemo i dalje u ovakve manifestacije, unapređivati infrastrukturne potencijale za razvoj i naravno, čast nam je što smo redovni domaćini Krosa RTS-a- naglasio je Nikolić.
Prema rečima osnivača Krosa Stevana Kovačevića, Šabac je primer dobre organizacije, a u subotu su na Krosu bili i predstavnici Vrbasa kako bi učili o pristupu organizacije velikih sportskih događaja, dodao je Kovačević.
B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa