12. oktobar 2017.12. okt 2017.
Šestogodišnji Aca LaziĆ prva harmonika Sokobanje

Vanserijski talent

Da bi talenat za muziku kao urođeni dar došao do izražaja, potreban je dugogodišnji trud, rad i ulaganje. Međutim, postoje izuzeci kao što je to slučaj kod šestogodišnjeg harmonikaša Ace Lazića. Ljubav prema harmonici, Aca neguje od četvrte godine, kada ga je otac prvi put upoznao sa ovim instrumentom i preneo mu osnovno znanje u vidu sviranja skala.
Shvativši da u kući imaju vanserijski talentovano dete, Acini roditelji, uputili su ga na časove kod dugogodišnjeg profesora harmonike, Miće Jovanovića-Belajca iz Koceljeve. Porodica Lazić, poreklom iz Koceljeve živi u Beču ali zbog usavršavanja mladog harmonikaša dolazi jednom mesečno u svoj rodni kraj.
-Već duži period držim časove harmonike, ali moram da priznam da ovoliko talentovanog učenika još nisam imao. I dan- danas, kada ga slušam ne mogu da verujem da ima samo šest godina- ističe Belajac.
Kako godine iskustva i rada ne određuju uvek put ka uspehu, dokaz je činjenica da je Aca Lazić odneo titulu prve harmonike u Sokobanji. Takođe, sa svojim profesorom Mićom Jovanovićem, gostovao je tri puta u ”Žikinoj šarenici”. Sudeći po svemu navedenom, mladog muzičara čeka blistava budućnost i zavidna karijera.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa