19. oktobar 2017.19. okt 2017.
Najmlađi  za najlepši grad
NASTAVAK SARADNjE JKP “STARI GRAD”
I PU “NAŠE DETE”

Najmlađi za najlepši grad

Akcijom sađenja cveća na Trgu nastavljena je saradnja između Predškolske ustanove “Naše dete” i JKP “Stari grad”. Deca iz vrtića “Snežana” pomogli su radnicima “Zelenila” da ulepšaju travnate površine u centru grada. Ovim je nastavljena akcija “Odgovorni prema prirodi i svom gradu”. Do sada su predškolci posetili Prihvatilište za pse, službu “Zelenila”, a učestvovali su i u radionici “Da li znaš da recikliraš“.
-Ranije smo bili u rasadniku JKP “Stari grad”, a sada smo pozvani da sadimo cveće i ulepšamo grad. Deca su se veoma obradovala kada su čula šta treba da rade. Inače, neguju cveće i u našem dvorištu, prate sve ekološke aktivnosti i stalno im razvijamo svest o zaštiti životne sredine, rekla je vaspitačica vrtića “Snežana” Dragana Bogićević.
Sve posađeno cveće je iz sopstvene proizvodnje “Starog grada”. Ovo preduzeće koristi lepo vreme i za druge sezonske aktivnosti.
-Divna slika je videti decu kako sade cveće. Ovo je naša budućnost u akciji. Mi imamo dosta posla. Vreme nam ide na ruku. Pored sadnje cveća, tu je i košenje trave i drugi sezonski poslovi na uređenju grada. Sve radimo zajedno sa JP “Infrastruktura”, naveo je Vojislav Stojčić, šef službe “Zelenila” u JKP “Stari grad”.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa