19. oktobar 2017.19. okt 2017.
MAČVA U VAŽNOM MEČU DOČEKUJE BORAC

ČAČANI PRAVA MERA

Gostovanje na Marakani je lepa uspomena, poseban doživljaj, ali da bi se i naredne sezone nosio dres Mačve na stadionu “Rajko Mitić” i stadionu FK “Partizan” neophodno je pobeđivati rivale poput “Borca”, gosta u Pocerskoj ove subote
Pre starta sezone “Borac”, “Bačka” i “Radnik” proglašeni su ekipama koje će se, uz novajlije “Mačvu” i “Zemun” borti za opstanak u Super ligi. Posle 13 kola prognoze su se pokazale, u određenoj meri tačne. Surduličani su nešto bolji, a nepoželjnoj grupi pripadaju “Javor” i “Rad”. U toj situaciji jasno je koliko je važno da Šapčani savladaju Čačane ove subote i ponovo sezonu usmere u mirne tokove.
“Borac” je najduže od svih čekao na prve bodove, a potom i pobedu u ligi, no poslednja kola pokazuju da se tim konsolidovao i ne želi tako lako da prizna poraz i odlazak u niži rang. Jesu poslednji sa 7 bodova, no trijumfi protiv direktnih rivala mogu ih, postepeno, voditi van opasne zone. Svaki poraz može biti koban i sigurno da neće biti kalkulacija s njihove strane, naročito posle poraza prethodnog vikenda od Bačke. Među igračima se ističu golman Bajević, odnosno Zoćević i Lima Kruz.
“Borac” je istina Mačve, a o utakmici na stadionu “Rajko Mitić” nema se šta bitno reći. Lider na tabeli je mnogo kvalitetniji rival, četiri puta je pogađao gol Filipovića, uz neiskorišćen jedanaesterac. Ne može se proceniti koliko je procentualno snage uložio “crveno – beli” tim, ali radosti velike posle golova nije bilo. Pokušala je Mačva da pripreti na početku i nešto kasnije, no stiče se utisak da je bilo previše pasova u nazad i da je u nekoliko navrata propuštena prilika da se šutira i tako ugrozi Borjan. Sada treba osigurati da se gostuje na istom mestu i u sledećem šampionatu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa