9. novembar 2017.9. nov 2017.
Novembar je sezona drveća
Hemofarm Fondacija i grad Šabac u akciji ozelenjavanja Sava parka

Novembar je sezona drveća

Zaposleni u Hemofarmu i Hemofarm Fondaciji zajedno sa šabačkim učenicima i glumcima serije „Senke nad Balkanom“ posadili su 100 stabala drveća u ekološkoj akciji „Novembar, mesec drveća“ na prostoru Starog grada, a budućeg Sava parka u Šapcu. Ova akcija je rezultat inicijative lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, a ove godine podršku je pružila i ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini.
Pune dve godine Šabac sprovodi akciju u okviru koje novembar predstavlja mesec ekologije sa ciljem unapređenja ekoloških standarda u gradu koji ima 4m²zelenila po glavi stanovnika, skoro šest puta manje od evropskog proseka. Zelenoj akciji pridružili su se glumci serije “Senke nad Balkanom“ Marija Bergam i Andrija Kuzmanović, kao i učenici Osnovne škole „Nata Jeličić“.
Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao da je Hemofarm kao lider u održivom razvoju snažno orjentisan ka ekologiji u svim sredinama gde Hemofarm posluje, posebno imajući u vidu da je ova kompanija jedan od najvećih proizvođača u Šapcu.
-Hemofarm živi i diše vazduh ovog grada. Mi smo kompanija koja posluje u ovom gradu i zapošljava žitelje ovog grada. Nama je stalo da Šabac bude zdrava eko-sredina koja svojim građanima obezbeđuje kvalitetne uslove za život. Kao poslodavac mi smo učinili sve da ova kompanija radi po najsavremenijim standardima, koristeći modernu tehnologiju i ne ugrožavajući životnu sredinu ovog grada. Slobodno mogu reći da kad je reč o poslovnom kompleksu Hemofarma u Šapcu, on predstavlja vazdušnu banju u punom smislu te reči: naše postrojenje za prečišćavanje voda je kompletno završeno i odlično funkcioniše, pogoni su energetski efikasni, rad kotlarnice je na najvišem nivou“, napomenuo je Zeliger i dodao da je podizanje ekološke svesti građana veoma važno u sredinama poput Šapca koje imaju industrijska postrojenja- istakao je Zeliger.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je veoma ponosan na činjenicu da je mesec novembar u Šapcu postao mesec drveća.
-Od početka akcije grad je postao bogatiji za 2000 sadnica, verujemo da ćemo krajem ovog meseca kada sumiramo rezultate imati i veći broj sadnica koje će stvoriti nova pluća Šapca za generacije koje dolaze. Našu ekološki orjentisanu svest najbolje predstavlja projekat “Savapark”, kojim će Šabac dobiti zeleni pojas uz reku sa rekreativnim i kulturnim sadržajima na površini od 300 hektara- istakao je gradonačelnik Šapca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa