9. novembar 2017.9. nov 2017.
ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLjE OBELEŽIO 96 GODINA POSTOJANjA I RADA

Zdravlje je pitanje cele zajednice

Protekle sedmice Zavod za javno zdravlje obeležio je 96 godina postojanja i rada. Tim povodom održana je konferencija za novinare, a kao i proteklih godina, događaj je obeležen tematski. Pozdravne reči uputila je prim. dr Milijana Popović, direktorka Zavoda za javno zdravlje, a dr sci. med Olivera Ninković Mrđenovački prezentovala je zdravstveno stanje stanovništva i stanje životne sredine u Mačvanskom okrugu.
- Zdravlje nije samo produkt delovanja zdravstvenog sistema već ga u velikoj meri determinišu i druge okolnosti, kao što su stanje životne sredine, psihološki momenti i slično. Iz tih razloga, rešavanje zdravstvenih problema ne može biti problem samo zdravstvenih ustanova, već treba uključiti čitavu zajednicu. Faktori rizika za nastanak bolesti kao što su klimatske promene, starenje stanovništva, pojava novih bolesti i druge determinatne se danas razlikuju u odnosu na ranije - istakla je direktorka Zavoda za javno zdravlje prim. dr Milijana Popović.
Zavod za javno zdravlje proteklih godina, uložio je velike napore da probleme javnog zdravlja podigne na nivo sa kojeg će lokalne samouprave i svi njeni elementi, kao i građani imati svest o sopstvenom participiranju u unapređenju i očuvanju zdravlja građana, kao i poboljšanju stanja životne sredine u našem okrugu.
K. Jekić

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa