9. novembar 2017.9. nov 2017.
Infrastruktura najvažnija za sela
DONjA I GORNjA RUMSKA:

Infrastruktura najvažnija za sela

Meštani Donje i Gornje Rumske okupili su se prošlog ponedeljka da na sastanku sa gradonačelnikom i predstavnicima Grada Šapca razgovaraju o predlozima za trošenje novca iz budžeta mesnih zajednica.
Glasanje za predloge biće 3. decembra. U oba mesta najveći broj predloga odnosi se na infrastrukturne radove.
Ljiljana Lukić je ovlašćeni predlagač Grupe građana iz Donje Rumske koja je kandidovala predloge projekata za ovo mesto. Ova Grupa građana smatra da novac iz budžeta Mesne zajednice treba investirati u šljunčenje puta kroz Đerića malu, sređivanje prilaza groblju u Mitrovića mali i za šljunčenje ulaza u groblje “Krušik”.
Ljiljana Lukić očekuje da će veliki broj meštana 3. decembra izaći na glasanje i izabrati prioritete za Donju Rumsku.
-U Donjoj Rumskoj se u spisak za glasanje upisalo više od 75 odsto meštana. S obzirom na to da je u vreme upisivanja bila sezona radova, očekujem da će do decembra još veći broj građana biti na spisku jer je upisivanje moguće do dva dana pred glasanje, kaže Ljiljana Lukić i podseća da samo oni koji su na spisku mogu glasati za predloge.
Mesna zajednica “Gornja Rumska” podnela je predloge za ovo mesto. Savet MZ smatra da su prioriteti šljunčenje malskih puteva: Kostadinovići, Bogdanovići, Divič mala, Grujići, Jevtići, Popovići, romsko naselje, vikend naselje i Krstići. Među predlozima je šljunčenje atarskih puteva za Kram, put za Cer, za Bogdanovača njive i Lisinu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa