9. novembar 2017.9. nov 2017.
GRUŠIĆANI OKUPLjENI OKO JEDNOG PREDLOGA, VARNjANI IMAJU SEDAM

Grušiću neophodan dubinski bunar

U prostorijama Mesne zajednice “Varna” prošlog utorka su meštani Grušića i Varne na skupu sa gradonačelnikom diskutovali o predlozima koji će se naći na glasačkim listićima 3. decembra, kada će se prvi put izjašnjavati o načinu na koji će biti potrošen novac iz kasa njihovih mesnih zajednica.
To je bila prilika da se meštani upoznaju sa predlozima kako bi doneli odluku šta će birati.
Predlog za Grušić podnela je Grupa građana koju je okupila ideja da se u centru sela iskopa dubinski bunar. Njihov ovlašćeni predlagač Mileta Bekić kaže da je to selu najpotrebnije.
-U Grušiću se blizu 140 domaćinstava aktivno bavi poljoprivrednom proizvodnjom, zato nam je neophodan naš dubinski bunar kako ne bismo vodu dovlačili iz drugog sela. Ako ovaj predlog bude izglasan, bunar će biti u centru sela, na gradskoj parceli, objašnjava Bekić.
Za bušenje dubinskog bunara, pumpu, priključak struje i geometra Grupa građana iz Grušića je predvidela budžetom svog projekta 900.000 dinara.
Meštani Varne u danu za glasanje pred sobom imaće sedam predloga. Njihov Savet MZ smatra da 2.094.852 dinara, koliko imaju na računu, treba uložiti u rekonstrukciju niskonaponske mreže, uličnu rasvetu, održavanje groblja, popravku nekategorisanih puteva, izradu trotoara, popravku protivgradne kućice, pomoć Kulturno - umetničkom društvu i za nove koševe na igralištu.
Pomoćnica gradonačelnika Jelena Topalović Petrović podsetila je građane da mogu glasati samo oni koji su se upisali u spisak za glasanje.
Rok za upis u spisak ističe 1. decembra, a to je moguće uraditi u Gradskoj upravi ili najbližoj mesnoj kancelariji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa