16. novembar 2017.16. nov 2017.
TRI PREDLAGAČA I 10 PREDLOGA
GORNjA VRANjSKA NAJPREDUZIMLjIVIJE SELO:

TRI PREDLAGAČA I 10 PREDLOGA

Gornja Vranjska je najpreduzimljivije selo u procesu neposrednog izjašnjavanja koji će dovesti do toga da 3. decembra građani izaberu kako će biti potrošen novac iz budžeta njihove mesne zajednice, zaključio je gradonačelnik nakon razgovora sa meštanima Gornje Vranjske u prostorijama njihove Mesne zajednice.
U Gornjoj Vranjskoj svoje predloge za glasanje podnele su dve grupe građana i Savet Mesne zajednice.
Sledeće godine se, kaže gradonačelnik, očekuje još više predloga.
-Građani Gornje Vranjske nikada nisu do sada bili pitani kako će u njihovom selu biti potrošeno milion dinara. Nikada nisu odlučivali o ovako visokom iznosu. Očekujemo da će sledeće godine biti više novca i da će građani plaćati porez kada vide da se on troši u njihovom mestu onako kako su sami izabrali, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Grupa građana u Gornjoj Vranjskoj čije je ovlašćeno lice Dragan Lukić predlaže da se 1.140.000 dinara, koliko imaju na računu, potroši za uređenje centra sela.
-Opredelili smo se da predložimo uređenje centra sela za ovogodišnje glasanje. Ako naš predlog bude izglasan u centru će biti izgrađen parking, staze i urediće se zelene površine. Ima još puno toga što nam je potrebno ali ovaj predlog je početak. Lepo je što možemo da odlučujemo o svojim parama. Počele su da se dešavaju pozitivne stvari i ovo je početak oporavka sela, zadovoljan je Dragan Lukić.
Druga grupa građana u Gornjoj Vranjskoj na čijem je čelu meštanin Ratko Ćalović predložila je da se rekonstruiše teren za male sportove na centru sela.
Savet Mesne zajednice je sačinio listu predloga među kojima su pomoć školi, fudbalskom klubu, crkvi, održavanje groblja, puteva.
I meštani Gornje Vranjske o predlozima će se izjašnjavati 3. decembra. Glasati mogu samo oni koji su se upisali u spisak za glasanje. Oni koji se još uvek nisu upisali u spisak to mogu učiniti do kraja novembra u mesnoj kancelariji.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa