Info

16. novembar 2017.16. nov 2017.
GLASANjE O PRIORITETIMA POKREĆE NOVU ENERGIJU
Dvorište, Volujac i Bukor

GLASANjE O PRIORITETIMA POKREĆE NOVU ENERGIJU

- Razumem građane kada kažu da neće izaći na izbore jer osećaju da nemaju ulogu u kreiranju javnog života. Nikada do sada nisu pitani. Zato smo hteli da Šapčane uključimo u procese odlučivanja, da ih povežemo sa novcem koji plaćaju na ime poreza i sa načinom na koji se troši. Verujem da će naša odluka da građanima omogućimo da glasaju kako će novac biti potrošen pokrenuti novu energiju - poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović okupljnim meštanima u Volujcu gde je sa njima razgovarao o predstojećem glasanju u Dvorištu, Volujcu i Bukoru.
On je dodao da podržava uključivanje građana i njihove predloge i da lično garantuje da će ono što bude izglasano 3. decembra na proleće biti realizovano.
Malski putevi u Volujcu na proleće će dobiti novi izgled ako građani daju podršku predlogu Saveta mesne zajednice koji je za poslove popravke malskih puteva predložio izdvajanja od 675 000 dinara. Ova odluka koja prebacuje moć u ruke građana je jedini spas za šabačka sela, smatra predsednik Mesne zajednice “Volujac” Goran Gajić.
-Ova mogućnost je jedino rešenje da se pokrenu sela, posebno manja kao što je naše gde žive pretežno seoska domaćinstva, kaže Gajić.
Za Bukor su predloge podneli Savet MZ i Grupa građana na čijem je čelu Živanko Andrić. Grupa građana predlaže da se rekonstruiše magacin i mesna kancelarija u centru, a Savet MZ izgradnju pomoćne zgrade za crkvu i šljunčenje u četiri male. Tako će praktično meštani Bukora birati između predloga Saveta i Grupe građana.
Selo Dvorište raspolaže budžetom od blizu pola miliona dinara. Meštanin dvorišta Jovica Kojić okupio je grupu građana koja je zajednički predložila da se novac investira u nasipanje putnih pravaca.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa