16. novembar 2017.16. nov 2017.
RECEPT ZA OSTANAK MLADIH NA SELU
MIŠAR:

RECEPT ZA OSTANAK MLADIH NA SELU

Pred meštanima Orašca na glasanju o trošenju novca iz budžeta 3. decembra naći će se jedan predlog – kupovina površinske vage od 10 tona. Mišarci će birati između devet projekata.
Građani ova dva mesta su o svojim predlozima razgovarali sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem u Mišaru.
Grupa građana iz Orašca ovlastila je Rada Stošića da predloži da se iznos od 590.000 dinara, koji imaju na raspolaganju, potroši za kupovinu površinske vage za selo.
-Ima i drugih prioriteta u našem selu, ali smatrali smo da je vaga najbolje rešenje za investiranje novca koji imamo na raspolaganju. Ako predlog bude izglasan svakodnevne aktivnosti naših sugrađana biće olakšane jer će poslove moći da obave u Orašcu. Mnogima je vaga neophodna jer imamo 40 hektara zemljišta pod jabukom, kaže Rade Stošić.
Predlagač projekata iz Mišara Milojko Popović smatra da podsticanje građana da odlučuju o svom novcu može biti recept za ostanak mladih na selu.
-Ovo je izuzetna akcija.Činjenica da Mišarci sami odlučuju šta će biti izabrano doprineće kvalitetnijem životu, a to može privući veći broj mladih da ostanu na selu i odlučuju o pravcu njegovog daljeg razvoja, kaže Mišarac Milojko Popović.
Njegova grupa građana predložila je da se asfaltira put prema igralištu, da se pomogne crkvi i školi. Njihov predlog je još i da se sredi pomoćni teren na igralištu kao i da se deo sredstava izdvoji za uređenje centra sela i groblja.
U Mišaru je još i Savet MZ predložio projekte koji će se naći na glasačkom listiću. Najviše novca predlažu za proširenje i rekonstrukciju groblja, blizu milion dinara, zatim za pomoć školi i za nasipanje sokaka. Meštani Mišara i Orašca predloge će birati 3. decembra. Da glasaju moći će samo oni koji se upišu u spisak za glasanje do kraja novembra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa