16. novembar 2017.16. nov 2017.
Najbolji testovi koncentracije
DODELA SERTIFIKATA ŠKOLE “ABAKUS”

Najbolji testovi koncentracije

U utorak u Gradskoj kući su uručeni sertifikati učenicima koji su pohađali školu mentalne aritmetike ”Suan Pan”. Grad Šabac je stipendirao 24 polaznika škole, šabačkih osnovaca.Kurs je trajao godinu dana.
- Škola “Suan Pan” mentalne aritmetike, fabrika znanja Abakus radi nešto više od godinu dana. Prve generacije su završile već u junu. Prvi stipendisti su završili takođe taj program. Dobili su diplome. Danas smo imali svečano uručenje i jako smo zadovoljni. Ove godine ćemo stipendirati osam najmlađih i osam najstarijih što znači osam predškolaca i osmoro dece petog razreda koji pripadaju sekundarnoj grupi. Nadamo se da ćemo tu saradnju ostvariti i ubuduće, jer Ministarstvo prosvete podržava “Suan Pan” program mentalne aritmetike i jedini je program koji je podržan od njih - iznela je svoje utiske direktorka Jasna Vuletić.
Milutin Stanković , polaznik škole kaže da će u “Abakusu “ pamtiti sjajne testove i tu drevnu računaljku i da ništa nije bilo teško.
Još jedan učenik, Lazar Jović kaže da se u “Abakusu” super proveo i da su najbolji bili testovi koncentracije, te da mu je zbog njih lakše u školi da radi matematiku.
Dvoje dece predškolskog uzrasta iz vrtića “Bambi” su odabrani da budu stipendisti u sledećoj grupi polaznika. Tim povodom vaspitačica Nevenka Jokanović Urošević kaže: “ Iz moje grupe iz vrtića “Bambi” odabrana su dva predškolca. To su Iva i Vasilije Vukčević. Svim roditeljima iz grupe iz predškolske ustanove sam preporučila ovaj oblik usavršavanja. Svi su bili zainteresovani, ali Iva i Vasilije su izabrani kao najbolji u tome i nadam se da ću prisustvovati i njihovoj dodeli nagrada pošto sam ih predložila”.
-Škola Abakus je podržala grad Šabac i decu grada Šapca. Pre godinu dana uspostavili smo odličnu saradnju sa školom i iz te saradnje je proisteklo da 24 učenika stipendista šabačkih škola su pohađali besplatno kurs mentalne aritmetike. Vidimo da su deca mnogo naučila za ovih godinu dana i da su jako zadovoljna što su pohađala tu školu - istakao je pomoćnik gradonačelnika za pitanja mladih Goran Stojićević povodom saradnje sa školom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa