23. novembar 2017.23. nov 2017.
Princeza Šabačkog  pozorišta
DRAMSKA UMETNICA KRISTINA PAJKIĆ

Princeza Šabačkog pozorišta

Na nedavno održanom Festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije u Kruševcu, nagradu “Mali Joakim” za glumačko ostvarenje dobila je Kristina Pajkić za ulogu Princeze u predstavi “Mačak u čizmama” Šabačkog pozorišta.
- Presrećna sam što sam dobila prvu nagradu za dečju predstavu, jer, kada usrećite decu čistog srca i duše, nema većeg zadovoljstva. Što se nagrade tiče, ona je samo potvrda mog rada i ljubavi prema glumi, kao i motivacija za buduće projekte.
Iako izgleda kao srednjoškolka bez šminke, kežual obučena, Kristina je pre četiri godine diplomirala glumu na Akademiju dramskih umetnosti u Bijeljini, u klasi Juga Radivojevića. Nakon toga je završila master studije u Tuzli kod profesora Vlade Keroševića. A priča počinje kada se, kao devojčica, bavila plesom, koji je bio i ostao njena velika ljubav.
- Kada sam imala šest godina, upisala sam se u Plesni klub “Tango”, gde sam prvi put osetila scenu. U osmom osnovne, na radiju sam čula sam za “Veselo majmunče”, nikom ništa nisam govorila, pripremila sam se, otišla i prošla na audiciji. Tako je sve počelo.
Iako je zavolela glumu i za nju se opredelila, od plesa nije odustala. Danas radi koreografije za predstave Šabačkog pozorišta.
- U Šapcu ne postoji klub koji se bavi latinoameričkim i standardnim plesovima. Razmišljala sam da otvorim plesni studio, ali kad nešto radim, posvetim se tome maksimalno, nema sredine kod mene. U pozorištu sam dosta angažovana i to me u potunosti ispunjava.
Kada je završila fakultet, odmah je počela da igra u Šabačkom pozorištu. Kaže da je rad na sceni najbolja škola. Do sada je igrala preko deset naslova. Voli svoje kolege i kaže da je zahvaljujući njima dobila nagradu u Kruševcu, jer predstava je timski rad.
- Mi smo svi velika porodica, podržavamo, savetujemo i kritikujemo jedni druge, što je jako bitno. Volim da čujem od starijih kolega šta misle i prihvatim kritiku, jer znam da je dobronamerna.
Za nju gluma nije posao, već nešto što voli celim svojim bićem. To najbolje potvrđuje činjenica da je, na prvoj godini fakulteta, imala poziv da ide u Ameriku i da se profesionalno bavi plesom, ali je gluma nadvladala. Tako je bilo u tom trenutku, a tako je i danas.
- Znala sam da će to biti samo rad, a neko sam ko voli život i ljude, druženje. Nisam se pokajala, jer znam da hodam čistim putem, korak po korak i mirno spavam. Ne može preko noći da se dobije glavna uloga, kod mene je sve postepeno i srećna sam zbog toga.
Kristina je rođena Šapčanka, voli ovaj grad za koji je vezuju uspomene i kaže da bi volela da igra u Šabačkom pozorištu i kad jednom ode i otisne se iz matice. Oprobala se i na filmskom platnu, u “Prokletom psu” Dragana Pešikana, a uskoro, u decembru počinje snimanje filma “Volje sinovljeve” Nemanje Ćeranića.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa