26. maj 2016.26. maj 2016.
PLEJ OF ZA RUKOMETAŠE ““ 10. KOLO

Liga na parketu, Kup u mislima

RK „Partizan“ ““ RK „Metaloplastika“ 30:23 (16:14)
SC „Banjica“. Gledalaca: 200. Sudije: Boričić (Grocka) i Marković (Beograd). Delegat: Bukvić. Sedmerci: Partizan 8 (8), Metaloplastika 5 (4). Isključenja: Partizan 6, Metaloplastika 10 minuta.
RK METALOPLASTIKA: Maksimović, Cvijanović 1, Milovanović 2, Aleksić, Golubović, Došen, Ilić 8, Ostojić 1, Bomaštar, Arsić, Jezdimirović, Marković 1, Đukić 2, Dakić 3, Petrović 1, Marinović 4.
Znali su svi akteri rezultat meča između Zvezde i Vojvodine, znali su da Novosađani ostaju šampioni, te je ovo bio meč bez rezultatskog značaja. Istovremeno, ove ekipe će ponovo igrati u Kupu već večeras, te je valjalo „sakriti karte“. Oba trenera nastupila su sa kombinovanim ekipama, a bolje se snašao domaćin.
Prvo poluvreme vrlo izjednačeno. Ilić je „nameštao ruku“ za kup, kod Partizana, za rukomet, najviše je bio raspoložen kapiten Mršulja. Sve je rešeno u poslednjih 12 minuta. U tom periodu izjednačen meč i prednost „crno ““ belih“ od dva razlike, serija je pretvorila u konačnih sedam. Milenković i Sretenović bili su „režiseri“ trijumfa.
Sve je poznato. Novosađani su četvrti uzastopni put šampioni i učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. „Metaloplastika“ i „Partizan“ imaju „Čelendž kup“ u džepu, ali Kup EHF čeka na pobednika kupa ili finalistu, u slučaju da u finalu bude i „Vojvodina“. „Sloga“ i „C. Zvezda“ moraju čekati sledeću sezonu za evro nastupe. Šampion i „plavi“ će u SEHA ligu. Okončan je i plej aut, a iz lige su ispali „Radnički“ (Kg) i „Železničar“.
Četvorka Želi isto
Domaća „Metaloplastika“ veruje da bi mogla upotpuniti trofejnu vitrinu kluba, „Vojvodina“ želi odbranu duple krune, „Partizanu“ bi teška sezona bila ulepšana peharom, a slabiju od prethodne sezono, „Spartak“ bi ispravio pobedom na F4. Turnir otvaraju „Metaloplastika“ i „Partizan“ u 18 sati, a potom, od 20:30, igraju Vojvođani, „Vojvodina“ ““ „Spartak“. Finale je sutra, od 18 sati. Pobednik kupa ima mesto u Kupu EHF, odnsono finalista, ukoliko trofej ode u Novi Sad.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa