26. maj 2016.26. maj 2016.
KUP SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE ““ F4

Istorijski rezultat ŠabaČkih “lavica“!

ŽRK “Medicinar“ - ŽRK “Radnički“ (Kg) 24:24(13:10) (5:3 p)
Aranđelovac. Gledalaca 300. Sudije: Cvetković i Nikolić. Sedmerci: Medicinar 3 (3); Radnički 5 (3). Isključenja: Medicinar 6, Radnički 10 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Vragolić, Milošević 4, Mandić, Matić, Radović (kap) 9, Ručnov 4, Karić, Šimšić (13 odbrana), Đurković 2, Aćimović, Kukić, Bojanić 1, Ninković 7, Andrić 2.
Mnogo generacija rukometašica prošlo je kroz šabački „Medicinar“, ali dok se ne pojavi neka nova, zlatnim slovima će ostati upisana u istoriju kluba upravo ova, predvođena Anom Radović. Najpre su ponovile najveći uspeh kluba plasmanom na „fajnal for“ Kupa Srbije, a onda su se izborile za stepenicu više i postigle uspeh kakav nije zabeležen ““ plasman u finale Kupa Srbije, a automatski i Kup EHF.
Polufinalni protivnik, ekipa „Radničkog“ iz Kragujevca, prošlogodišnji prvak države, a sada treći na kraju prvenstva, bio je apsolutni favorit. Kragujevčanke su krenule bolje, a kapiten Ana Radović održavala je rezultat aktivnim. Onda je proradila Bojana Šimšić na golu i sa nekoliko odbrana dala neophodno samopouzdanje svojim saigračicama. Jovana Milošević je golovima sa krila dala dodatni vetar u napadu. Velike zasluge pripadaju i Aleksandri Ručnov koja je „u džep“ stavila najbolju igračicu Kragujevčanki, inače Šapčanku, Prijović. Rastrčale su se „Medicinarke“ na terenu i uz maksimalno angažovanje cele ekipe i klupe, na poluvremenu je pisalo 13:10 za „Medicinar“.
Nije bilo euforije. Znale su šabačke „gracije“ da je „Radnički“ jaka ekipa. Uvek su se dobro držale, tu negde do sredine drugog poluvremena, a onda je iskustvo Kragujevčanki dovodilo do preokreta. Borile su se obe ekipe. Naše „plave“ » su u jednom trenutku stekle i četiri gola prednosti. „Radnički“ nije srljao, već polako igrao i smanjivao prednost, tako da je u jednom trenutku bilo nerešeno, a nedugo zatim i tim iz Šumadije je vodio. „Medicinar“ se nije predavao i bio u igri gol za gol. Došla je tako i završnica meča. Do poslednjeg sudijskog zvižduka ostalo je 13 sekundi i gol prednosti na saldu Kragujevčanki. Klupa „Medicinara“ traži tajm aut. Kreće Ana ka golu, sudije sviraju deveterac. Lopta ponovo dolazi do kapitena, a vreme se neumitno približava nuli. Prolazi Ana i postiže gol. Cela hala je na nogama, i slavi sa „Medicinarom“. Slede penali. Ninković, Ručnov, Bojanić i Andrić šutirale su bez greške. Četvrta serija je u toku, i Dukić iz „Radničkog“ pogađa levu stativu. Ana pogotkom odvodi svoju ekipu u istoriju, u finale Kupa Srbije. Neopisivo slavlje u redovima naših rukometašica, neverica kod protivnica.
ŽRK „Izvor BB“ ““ ŽRK „Medicinar“ 33:23 (15:12)
Aranđelovac - Dvorana: Šumadija. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Izvor BB 3 (2), Medicinar 5 (4). Isključenja: Izvor BB 6, Medicinar 6 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Vragolić, Milošević 4, Čvorić, Mandić, Matić, Ručnov 8 (3), Karić, Šimšić, Đurković 3, Aćimović, Kukić, Bojanić 4, Ninković 3, Andrić 1 (1).
Još pre starta finalnog turnira znalo se da su domaće rukometašice apsolutni favoriti za trofej. Nisu imali problema u polufinalu, a kada je postalo jasno da, zbog povrede, kapiten Šapčanki, Ana Radović, neće biti na raspolaganju, uloga favorita postala je još izraženija.
Iako oslabljene, punih 40 minuta, Šapčanke su se vrlo dobro nosile sa iskusnijom i kvalitetnijom ekipom iz Aranđelovca. Veći deo poluvremena, „Medicinar“ je imao i prednost na svom kontu, a i kada bi „Izvor“ preuzimao vođstvo, gošće su nalazile način da vrate ravnotežu. Tek isključenja u poslednjim minutma, omogućilo je domaćima, donekle, odvajanje.
Bio je to otvoren meč do 40. minuta, ali onda umor sustiže „Medicinar“. Manje igrača u rotaciji, primorao je stručni štab da sa svega osam, devet igračica iznese skoro ceo meč. Svežina i iskustvo, pre svih, Milice Danilović, bili su ključni da se domaće na kraju odvoje i steknu velikih deset razlike u poslednjih deset minuta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa