26. maj 2016.26. maj 2016.
MATURSKI KONCERT PIJANISTKINjE ALEKSANDRE ILIĆ

MUZIČKO PUTOVANjE

Dela Baha, Hajdna, Šopena, Lista i Kapustina, u izvođenju učenice prof. Helene Davidović, pružiće u subotu od 19 časova u Svečanoj sali Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ ugođaj vredan pažnje
Klavir je počela da svira sa šest godina. Danas kao maturantkinja Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Aleksandra Ilić može biti i više nego zadovoljna. Zahvaljujući svakodnevnom radu i trudu tokom osmogodišnjeg i srednjoškolskog školovanja u klasi prof. Helen Davidović postigla je maksimalne rezultate koji su krunisani nedavno položenim prezahtevnim prijemnim ispitom na Univerzitetu za muziku grada Beča. Od jeseni biće jedini student iz Srbije na katedri za klavir.
Maturskim koncertom u Svečanoj sali Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ u subotu, 4. maja, od 19 časova pokazaće svoj talenat do sada krunisan sa preko trideset državnih i međunarodnih prestižnih nagrada.
- Želim prvenstveno da publici kojoj sviram prikažem autora, ne odustajući od njegovog stila, ali prikazano u prizmi mojih emocija. Tehnika je veoma važna, ali ne i najbitnija, jer ako uz nju nema emocija sviranje ostaje prazno i nedorečeno ““ kaže mlada umetnica dajući razlog više da se subotnji koncert ne propusti.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa