26. maj 2016.26. maj 2016.
TRAGOM FOTOGRAFIJE

GIMNAZIJSKA USPOMENA

Dragorad Đurđević iz Mačvanskog Belotića, nastavnik u penziji godinama ljubomorno čuva fotografiju staru skoro 50 godina, na kojoj je on sa društvom iz odeljenja četvrtog dva, društveno jezičkog smera šabačke gimnazije.
- Fotografisali smo se za uspomenu i dugo sećanje. Kao što vidite to je tako i ostalo. Mnogi moji vršnjaci završili su radni vek, kao poznati društveni i javni radnici. Neki nažalost i nisu više sa nama. Ostalo je lepo sećanje na njih koje je zabeleženo i na ovoj fotografiji, snimljenoj na ulazu u našu gimnaziju, koja je tada bila u istoj zgradi gde i Ekonomska škola, kaže Đurđević.
Šabačku gimnaziju upisali su davne 1962, a diplomirali četiri godine kasnije. Pola veka od tog za njih veoma značajnog datuma obeležiće 11 juna ove godine.
Dragorad je predavao fiziku, prvo u školi učenika u privredi 1967 godine u Doboju. Potom isti predmet 1971 u Tehničkoj školi u Zvorniku. Karijeru prosvetnog radnika nastavlja u Ekonomskoj školi u Šapcu, a od 1978 do penzije uči mlade mačvane na predmetu fizika u novootvorenoj srednjoj školi u Bogatiću.
Danas penzionerske dane provodi u susednom Belotiću.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa