26. maj 2016.26. maj 2016.

ANKETA

Pitali smo maturante srednjih škola okruga koliko su zadovoljni dosadašnjim školovanjem i šta planiraju dalje u životu
Bojana Babić, IV1, tehničar za farmaceutsku industrijsku tehnologiju, Stručna hemijska i tekstilna škola Šabac.
- Školovanje mi je proteklo uglavnom lepo. Najviše mi se svidelo što smo imali vežbe u laboratoriji. Društvo je bilo odlično. Žao nam je što ćemo se uskoro rastati. Planiram da upišem Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu.
Marija Spasojević, maturant na obrazovnom profilu graver umetničkih predmeta, Šabac
- U Školi primenjenih umetnosti sam stekla prave prijatelje, mnogo toga naučila od profesora koji su posvećeni pedagoškom radu, a pre svega su dobri ljudi, učestvovala sam na brojnim konkursima, osvajala nagrade i dobijala podršku od škole za svoj kreativni rad, kao što je predstojeća izložba u Kulturnom centru Šabac. Nameravam da upišem Akademiju likovnih umetnosti, odsek za grafiku, jer je grafika moja velika ljubav. U Školi primenjenih umetnosti provela sam divne četiri godine i da ne moram, ne bih je ni napuštala ““ uz osmeh govori Marija.
Milica Đukanović, Šabačka gimnazija
-Kada sam prvi put kročila u Šabačku gimnaziju, mislila sam da ću se izgubiti u beskrajnom lavirintu hodnika. Takođe sam imala mnogo predrasuda. Sada, na kraju četvrte godine, mogu zaključiti da gimnazija nije bauk i da se do željenih rezultata može doći svakodnevnim radom. Školovanje moje generacije je obeležila svakodnevna borba za ocene, ali je kraj četvrte godine doneo olakšanje. Pored toga, od svih vannastavnih aktivnosti, kojih je naša škola prepuna, najviše se pamte ekskurzije, a možda su za našu generaciju one bile i najlepše,od do sada izvedenih, po sadržaju i obimu trajanja.Ove godine osveženje u filološko odeljenje četvrte godine, koje i ja pohađam, su donele dve nove učenice iz Italije i Turske, Izabela i Su. Druženje sa njima i ono što sam naučila o kulturama drugih naroda će mi ostati u najlepšem sećanju. Približava se i najznačajniji trenutak u našem školovanju, a to je matura. Tradicionalno, matura će se i ove godine proslaviti u hotelu „Sloboda“. Nadam se da će i to biti jedan od događaja koje ću pamtiti. Dalje školovanje ću nastaviti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Nemanja Babić, Koceljeva
- Što se tiče dosadašnjeg školovanja delimično sam zadovoljan. Završio sam srednju ekonomsku školu u Koceljevi i škola kao škola je dobra ali što se mene tiče neće mi baš koristiti zato što planiram nešto drugačije u budućnosti. Planiram da upišem Građevinski fakultet u Beogradu a građevina i ekonomija nemaju baš mnogo toga zajedničkog, ali nadam se da ću uz veliki trud i naporan rad uspeti u onome što želim. Sebe u budućnosti vidim kao diplomiranog građevinskog inžinjera.
Aleksandra Nikolić, Koceljeva
- Što se tiče školovanja moja očekivanja su zadovoljena, imam odličan odnos sa profesorima kako u školskim tako i u vannastavnim aktivnostima. Sve u svemu zadovoljna sam na celokupan rad škole i zaposlenih u njoj. Planiram da upišem fakultet bezbednosti u Beogradu. Volela bih da isti i završim, da se zaposlim i napredujem na tom polju.
Marija Rakić, Koceljeva
- Poprilično sam zadovoljna dosadašnjim školovanjem. Planiram da upišem FON i u budućnosti bih želela da budem menadžer u nekom preduzeću.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa