16. jun 2016.16. jun 2016.
FINALE KUPA FSRZS

Krah u nadoknadi

FK „Polet“ ““ FK „Provo“ 2:0 (0:0)
Fudbaleri Prova zastali su na poslednjoj prepreci ka ostvarenju novog istorijskog uspeha. U finalu kupa regiona Zapadne Srbije, poraženi su, u Ljubiću, od domaćeg Poleta 2:0, u duelu koji je rešen u nadoknadi vremena.
Veći deo meča, zonaš sa ovog područja, bio je ravnopravan sa rivalom iz višeg ranga, u nekim momentima čak i bolji. Delovalo je da će se pitanje pobednika i učesnika Kupa Srbije, rešiti posle izvođenja jedanaesteraca, ali su Tripković u 92. i Veljović u 93. minutu doneli slavlje i pehar domaćinu.
- Šteta, mogli smo sjajnu sezonu „začinti“ još jednim rezultatom za istoriju, ali sreća ovaj put nije bila naš saveznik. Čestitamo domaćima, nisu nezasluženo u pretkolu Kupa Srbije, a mi nemamo razloga za duže nezadovoljstvo. Teška i uspešna sezona je iza nas. Igrači, na koje sam ponosan, odlaze na zasluženi odmor, a mi u stručnom štabu i uprava već razmišljamo o novoj sezoni. „Prvoo“ nije igranjem u Zoni ostvarilo svoje planove, želimo i u Srpsku ligu ““ ističe trener Igor Đurković.
Do mesta u finalu, Provci su stigli osvajanjem Kupa OFS Vladimirci, potom Kupa Okružnog fudbalskog saveza, a zatim su, u četvrtfinalu, slavili protiv Spartaka iz Ljiga, odnosno OFK Šapina, u polufinalu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa