16. jun 2016.16. jun 2016.
MEĐUNARODNI ATLETSKI MITING U POLjSKOJ

NaĐa i ĐorĐe na vrhu

Putovanje u Poljsku, učešće na međunarodnom mitingu na kome nastupa blizu 1.500 takmičara, već je, po sebi, iskustvo, ali na nastupe u inostranstvu, šabačke atletičare, Nađu Cerovac i Đorđa Kikića, sećaće i dva zlata.
Nađa je prethodne nedelje osvojila državnu titulu u svojoj uzrasnoj kategoriji, a kvalitet je potvrdila i u Poljskoj. Iako, prema sopstvenim rečima, nije znala mnogo o konkurenciji, trčala je svoju trku, svoju taktiku i sve protivnice ostavila iza sebe. Titulu je osvojila u vremenu 04:36,23.
Niko nije bio ravan ni Đorđu Kikiću. Bacač koplja iz Šapca sa hicem od 55 metara i 86 centimetara, popeo se na najviše mesto postolja.
Jako blizu odličja bila je i Nikolina Mandić. U nadmetanju na 1.000 metara, kroz cilj je prošla četvrta, svega četiri stotinke iza osvajačice bronze. Anđela Stojković, u istoj trci osvojila je sedmo mesto. Na kraćim stazama, Sofija Nenadović bila je peta (100 m), Nikolina Božić treća u svojoj grupi (300 m), a dobre rezultate zabeležili su i Mihailo Grković, šesti na 1.000 metara, odnsno Miroslav Popović sa ličnim rekordom na deonici od 1.500 metara.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa