16. jun 2016.16. jun 2016.

ČIVIJAŠKI KINESKI HOROSKOP

PACOV
Kažu Kinezi da su PACOVI multitalentovani i svestrani. Pa, zar niste. U koliko se varijanti vi samo prevedete, to je mnogo i za braću Kineze. I ministar ste, i stručnjak za srpsko-hrvatske odnose, Americi jasno stavite do znanja gde joj je mesto, odličan advokat za svaku premijersku situaciju, a ponekad se bavite i svojim resorom. Takoreći, prilagodljiv.
VO
Konačno svoj na svome. U iščekivanju nove funkcije, ovoga puta vam se smeši neka ministarska, nešto ste zaćutali. Verovatno se plašite nekog novog gafa ili lapsusa. VOLOVI sve što postignu u životu to uspeju zahvaljujući napornim radom. Čvrsto stojite na zemlji čak i kada ste u vazduplohovu.
TIGAR
Ako je neko TIGAR, onda ste to vi, mada malo onako ugojeniji, veći, tigarčina. Impulsivni, divlji, strasni, tigrovi žive život po svojim pravilima i vole da rizikuju. Uglavnom izlazite iz bitaka nepovređeni, a Haški tribunal ste dokosurili. Jedino vam mangupi, da ne kažemo kumovi, u sopstvenim redovima malo zagorčaju život.
ZEC
Prvi policajac Srbije sve može i sve stigne. Čak i NIN da tuži pre nego što je i odštampan. To je brzina. Iako za ZEČEVE važi da su nežni hedonisti i da su mir i harmonija ideali kojima teže, posao uzima svoj danak i često budete u bitno drugačijoj situaciji. Ali, navikli ste na to. Vaš je zadatak da donesete lepotu i mir u svetu i nikakvi fantomi ne mogu da vas pomere sa tog puta.
ZMAJ
E, naš predsedniče, svaka vam čast. Kako ste lepo dočekali kineskog kolegu, o tome će se prepričavati. Zbog te srdačnosti, topline i oduševljenja, do kraja godine pratiće vas samo lepe stvari i situacije. Naredna godina je godina neizvesnosti, ali do kraja ove se samo opustite i ubirajte plodove svog rada. I neka kaže posle neka da naš predsednik nije ZMAJ, a ovaj znak u Kini se smatra simbolom sreće, bogatstva i moći.
ZMIJA
Ko bi reko ministarka koja gradi puteve i koja želi da bude, najpre PPV, a posle toga i predsednik Srbije, ima veze sa ovim znakom. To mora da je neka greška. Dobro se dobrim vraća, a ima valjda i u ovom znaku nečeg lepog. Tolike puteve i mostove izgradiste i to mora negde u konačnom zbiru da da rezultat. Malo ste požurili sa odbranom ministra policije. Dan kasnije pretili i premijeru. Šta ćete sad?
KONj
Kada su karakterisali KONjA u horosopu, Kinezi su verovali da njega odlikuje težnja za potpunom i neobuzdanom slobodom, ali i sklonost ka ljubavnim avanturama. Kako u životu, tako i u politici. Odlikuje vas i velika popularnost koja traje onoliko koliko traje i funkcija. Posle toga sve pada u zaborav, bez obzira šta sve pokušali.
KOZA
I prva dama se istakla, nije da nije, sa sve najnovijih kompletićima. Uživala je u svakoj sekundi tokom posete kineskih zvaničnika. Porodična fotografija sa sve predsednikom Kine i kineskom prvom damom, kruna karijere. Nemate šta da se brinete. Vi ste u tolikom plusu da je pred vama stanje nirvane. Jedino da vidite sa kineskom vezom da nekako vaš znak ne bude KOZA, iako ovaj znak karakteriše nežnost, emotivnost i velika osećajnost. Ipak ste vi frst lejdi.
MAJMUN
Vojvodina je dobila još jednog premijera MAJMUNA. Kinezi kažu da je za ovaj znak moguće sve ono što je za druge nemoguće. Iako smo sigurni da se u kreativnosti sa vama retko ko može takmičiti, sačekaćemo malo da vidimo kako stoje stvari. Sigurni ste u sebe i bez ikakvih kompleksa ste stupili na dužnost. Nemojte da se mnogo uzdignete. Tu ste, gde ste i uživajte.
PETAO
Kukuričete bez ikakve potrebe. Koga još zanima NATO i ujedinjenje Demokratske stranke. Ono jeste da se davljenik hvata i za slamku, da kinesko sunce nije i vas obasjalo i da se raznorazni u stranci spremaju da vas očerupaju, ali nemojte sami sebe da dovedete u lonac. Kakav bre NATO, kakvi bakrači.
PAS
Kažu Kinezi da „pas ima srce od zlata“ i da njegovo srce kuca za ravnopravnost i pravdu. Kada su drevni Kinezi pravili svoj horoskop sigurno su imali u vidu da će jednog dana, jedan čovek, u dalekoj Srbiji biti upravo oličenje onoga što su u zvezdama videli. Jedino ako bi mogli da nam pomogu još i oko BDP, to jest da nam prizovu dve kiše u julu, mali-veliki srpski narod bio bi još zahvalniji velikom-najvećem kineskom narodu.
SVINjA
Reče onomad vaš nekadašnji šef da ličite na čvarak, a Kinezi vam dadoše ovaj znak. Ali nije to ništa strašno. Zamislite da ste, npr. MAJMUN ili KONj. Za SVINjU kažu da uvek ima povoda da nešto proslavi, a vama malo treba pa da zapevate. Još kada početkom jula uđete u Vladu Srbije, biće slavlja i veselja. Ima sve da pršti.
PS. U čast dolaska kineskog predsednika Si Đinpinga, ove nedelje smo zakoračili u svet kineskog horoskopa. Ovom prilikom nismo spomenuli Aleksandra Vulina, Zorana Babića, Vojislava Šešelja, Nebojšu Stefanovića, Tomislava Nikolića, Zoranu Mihajlović, Borisa Tadića, Dragicu Nikolić, Igora Mirovića, Bojana Pajtića, Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa