16. jun 2016.16. jun 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: SVEČARSKI JUL

U PRVOM PLANU UČENICI GODINE

U očekivanju da završetak tendera bude signal da se reše poslovi u Domu zdravlja, Domu učenika i mostu na Višnjici u Vukošiću u lokalnoj samoupravi očekuje se završetak i konkursa za bazen koji bi trebao da otvori zeleno svetlo i ponos Vladimiraca uz nove sadržaje stavi u funkciju. U opštini se nadaju skorijih dana.
Ipak u prvom planu je darovanje najboljih učenika koju lokalna samouprava praktikuje dugi niz godina a, predsednik opštine Milorad Milinković ističe.
- Za “Vukovce“ smo obezbedili uz prigodne nagrade i novčanu od 10.000 dinara po “Vukovcu“ a uz škole “Žika Popović“ i “Jovan Cvijić“ te Posavotamnavsku srednju školu namerni smo dati nagradu i dobitnici Svetosavske nagrade na nivou Srbije Milici Šimonović čime bismo skromno, kako to mogućnosti limitiraju, namerni pokazati da nam je do mladosti itekako stalo. Tu je naravno i obezbeđeno letovanje za sve što mišljenja smo nije malo, zadovoljan je predsednik. U opštini kopaju se kanali i uređuju putevi po selima a, očekuje se da bude i značajnijih zahvata.
Štedeći na svakom koraku, dodaje predsednik preko Direkcije za poljoprivredu obezbeđeno je 20 protivgradnih raketa koje će obezbediti seljanima mirniji san. To nije kraj, koliko bude mogućnosti taj broj će biti i veći.
Sutra bi trebala biti održana sednica SO gde bi se dobili novi direktori javnih preduzeća ali i verifikovale odluke poput priznanja najboljim školarcima.
Uz kapitalne projekte i brojne nove poslove koji su na vidiku teče svakodnevica opštine Vladimirci koju zaokružuje slava Petrovdan. Brojna iznenađenja za neumorni tim su cilj, a za građane će biti pretpostavljaju prijatno iznenađene u leto pošto za opštinare predaha nema.
Za slavu opštine oformljen je tim koji će brinuti da 12. jula sve bude narodski pod konac. Od Liturgije i svečarske Litije do sečenja kolača te tradicionalni vašar koji podseća na tradiciju ovih prostora. Radno i svečano se prepliću u opštini koja iz dana u dan otvara nova polja kako u radu tako i u obrazovanju, kulturi, sportu i tako redom a za boljitak svih žitelja, ističu neumorni poslenici lokalne samouprave.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa