16. jun 2016.16. jun 2016.
OTVORENA SEZONA NA STAROM GRADU

KUPANjE JE POČELO

Plaža na Starom gradu i ove godine je počela sa radom 15. juna. JKP “Stari grad“ se pobrinulo da pred kupališnu sezonu sve dovede u red, a kao i prethodnih godina angažovani su spasioci i hitna medicinska pomoć.
-Urađene su sve pripremne aktivnosti koje obezbeđuju bezbedno kupanje i boravak građana na plaži. Uređen je mobilijar, dečja igrališta, zelene površine. Postavili smo kabine za tuširanje i kućice za spasioce i vratili tuševe. Izvršili smo ispitivanje vode i dobili rešenje da je ona ispravna. Kada smo sve to obavili dobili smo i rešenje od Stambeno - komunalne inspekcije koja nam je odobrila da kupališna sezona može da počne, naveo je direktor JKP “Stari grad“ Dragan Ninković.
Spasilac Stevan Radić se nada da će se kupači pridržavati njihovih saveta i da, kao i ranijih godina, neće imati mnogo intervencija. Građane je zamolio da se pre ulaska u Savu obavezno okupaju, da bi izbegli preveliku temperaturnu razliku, i da plivaju u prostoru ograđenom bovama.
Punkt medicinske pomoći, u kom će uvek na raspolaganju biti doktor i tehničar, radiće svakog dana od 10 ujutru do 8 uveče. Pored toga što će obezbediti medicinsku pomoć svakom kome bude potrebna, njihovo prisustvo trebalo bi da obezbedi da se građani osećaju bezbednije.
-Tokom visokih temperatura savetujemo da se izbegava duži boravak na suncu. Pored toga što se treba što manje izlagati suncu u periodu između 12 i 3-4 popodne, treba piti i hladne napitke, kaže dr Aleksandar Petković.
Prvi kupači imali su primedbe da se na plaži nalazi veliki broj rupa u pesku. Direktor JKP “Stari grad“ Dragan Ninković kaže da su radovi u toku i da će propust biti ispravljen u najkraćem roku.
Temperatura vode prvog dana kupališne sezone iznosila je 21 stepen.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa