16. jun 2016.16. jun 2016.
BK „MAČVA“ REZIMIRALA ČETVOROGODIŠNjI CIKLUS

Kontinuitet rezultata

Rukovodstvo BK “Mačva“, kako ističu, sa zadovoljstvom, sumiraju rezultate četvorogodišnjeg ciklusa. Na većini takmičenja, riznica odličja je dopunjavana medaljama sva tri sjaja, a klub je uvek bio pri vrhu ili na najvišem postolju među ekipama.
Za četiri godine, „crveno ““ crni“ osvojili su 60 medalja na državnim prvenstvima i Prvenstvima Vojvodine u različitim uzrasnim kategorijama. Među njima je 28 zlatnih, 20 srebrnih i 12 bronzanih.
- Posebno se ponosimo što smo uspeli da stvorimo pet reprezentativaca. Kroz rad sa našim stručnim štabom, stasavali su: Semiz Aličić, Nemanja Budimirović, Krstivoj Tomić, Miljan Anđelković i Damnjan Mijailović, a sada su oni sadašnjost i budućnost srpskog boksa i redovna imena na spisku saveznog selektora ““ ističe predsednik kluba Predrag Stanišić.
Bokserski klub „Mačva“, uz pojedinačna priznanja bio je, zvanično, najuspešniji klub Pojedinačnog Prvenstva Srbije za seniore održanog u Kraljevu 2013. godine, Pojedinačnog Prvenstva Vojvodine iste godine, kao i državnog prvenstva za seniore u Leskovcu i vojvođanskog u Žablju 2014. godine.
Za Bana Stankovića znaju svi ljubitelji boksa u Srbiji, a i šire. Noseći dres sa imenom Mačve osvojio je titule na Prvenstvima Srbije 2013. i 2014. godine, a branio je boje milanskog tima u Svetskoj ligi. Danas se već otisnuo u profesionalne vode.
Buduća zvezda srpske plemenite veštine, Semiz Aličić, jedan je od najdominantnijih boksera svoje kategorije u ovom trenutku. Od 2013. do 2016. četiri puta je bio šampion Srbije, uz to je dva puta doneo zlato sa Prvenstva Vojvodine, dok u Ligi mladih praktično ne zna za poraz. Pobedničkim peharima u domaćem prvenstvu radovali su se i Nemanja Budimirović, Krstivoj Tomić, Milan Anđelković, Stefan Lukić, Igor Rogić, Alija Rapkić. Najbolji na takmičenju Bokserskog saveza Vojvodine bili su, uz pomenute i Damir Sakić, Ivan Đorđić, a blizu najvišeg postolja na različitim prvenstvima nalazili su se i Bijelić, Vukić, Mijailović, Karić, Pavlović.
- Imamo sjajan stručni štab, uspeli smo da očuvamo interesovanje najmlađih za boks i to je naša najveća pobeda. Stvaramo nove šampione, a mi bi najviše voleli kada bi situacija u našem boksu bila bolja, pa da ponovo postoji liga, da bijemo bitke za ekipne titule, da ponovo osetimo atmosferu kao 2007. godine u hali „Zorka“ kada smo boksovali protiv Loznice. Često smo najbrojniji na redovnim kolima Lige mladih Vojvodine i neretko se dešava da neki naši borci nemaju rivala, što nije dobro ni za njih, ni za nas, ni za boks u celini. Nadamo se da će se situacija promeniti na bolje, a mi nastavljamo sa radom i treningom kao i do sada ““ dodaje Stanišić.
U prethodnim godinama nastavljena je i tradicija održavanja bokserske revije „Zlana čivija“, a u prethodne tri godine, priznanja su osvajali: Krstivoj Tomić, Damnjan Mijailović i Stefan Lukić.
D.B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa